Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Απορίες μετά το κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος

Ήταν κεραυνός εν αιθρία ή μήπως μια αναμενόμενη -φυσιολογική- εξέλιξη το σφράγισμα του κτιριακού συγκροτήματος των Λυκείων Κισάμου στον Άγιο Αντώνιο;

Όσοι γνωρίζουν το θέμα και ασχολούνται μ’ αυτό τα τελευταία χρόνια, θα απαντήσουν καταφατικά και χωρίς δεύτερη σκέψη πως όχι μόνο ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη και μάλιστα πολύ καθυστερημένη, καθώς ουδεμία δημοτική αρχή δεν επιθυμούσε “να θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπο των ήλων”. Όλες προτιμούσαν να κρύβουν κάτω από το χαλί το μείζον και διαχρονικό αυτό πρόβλημα της περιοχής και να περιορίζονται σε βαρύγδουπες δηλώσεις για το τι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει… κάποτε.

Δεν μπορώ να γνωρίζω αν έπαιρνε την απόφαση για το κλείσιμο της σχολικής μονάδας η νυν δημοτική αρχή (μάλλον δύσκολο έως αδύνατον), ωστόσο μάλλον την ανακούφισε η έκθεση μετασεισμικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κτίριο στις 29-11-2019.

Ωστόσο, οι απορίες μου δεν εξαντλούνται εδώ, καθώς έχω δύο ακόμη:

Τι εννοεί η ανακοίνωση του Δήμου όταν αναφέρεται σε ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ διακοπή λειτουργίας, λόγω ακαταλληλότητας του κτιρίου; Μήπως ότι με κάμποσα “μερεμέτια” θα ανάψει πάλι το πράσινο φως για να μπουν στα κτίρια 350 μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους; Και ποιος θα πάρει αυτό το ρίσκο, όταν υπάρχει πλέον ξεκάθαρη έκθεση από το κλιμάκιο της Υπηρεσίας  Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. που ουσιαστικά μιλά για ακατάλληλο, αν όχι για επικίνδυνο, κτίριο; Ποιος άραγε θα βάλει την υπογραφή του για να συνεχίσει να λειτουργεί το επικίνδυνο αυτό κτίριο, όταν πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αυτό πρέπει να ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕΙ;;;!!!

Τέλος, μια ακόμη απορία: Που θα κάνουν μαθήματα οι μαθητές μέχρι να βρεθεί (βραχυχρόνια ή μακροχρόνια) λύση; Στον Ταυρωνίτη ή μήπως σε κοντέινερ; (και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται!)

α.κ.Μ.