Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Αντίθετος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γραμπούσας στην τοποθέτηση εναέριας τροχαλίας στον Μπάλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γραμπούσας συνεδρίασε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, με μοναδικό θέμα “Τοποθέτηση Zip Line (εναέριας τροχαλίας)στην  περιοχή του Μπάλου”.

Το Δ.Σ. κατόπιν συζητήσεως & αναλύσεως όλων των δεδομένων που αφορούν το εν λόγω επιχειρηματικό εγχείρημα του Δήμου Κισάμου, αποφάσισε ομόφωνα την κάθετη αντίθεση του.

Ο Π.Σ. Γραμπούσας σεβόμενος το απαράμιλλο κάλλος & την άγρια φυσική ομορφιά του τοπίου, στέκεται απέναντι  σε οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον του Μπάλου.

Ο Μπάλος αποτελεί ένα κομψοτέχνημα της φύσης που έχει φωτογραφηθεί όσο λίγες περιοχές του κόσμου & έχει λατρευτεί από τις χιλιάδες των τουριστών που φτάνουν κάθε χρόνο ως εδώ.

Η γαλήνια λιμνοθάλασσα με τα ζεστά, ρηχά κρυστάλλινα νερά του, που σε κάποια σημεία είναι γαλαζοπράσινα, ενώ σε κάποια άλλα σμαραγδένια, σε συνδυασμό με τα βράχια & τις άγριες πλαγιές που υψώνονται πάνω από το κεφάλι των επισκεπτών, κάνουν το Μπάλο ένα από τα πιο ξεχωριστά εξωτικά τοπία του κόσμου.

Η ανθρώπινη παρέμβαση με την τοποθέτηση εναέριων τροχαλιών, ως αντικείμενο επαγγελματικής εκμετάλλευσης, πέραν της καταστροφής του φυσικού κάλλους της περιοχής, θέτει σε κίνδυνο τα σπάνια είδη χλωρίδας & πανίδας που συναντώνται  σε όλο το εύρος της.

Η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου μας, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί στο Δήμο Κισάμου, με σκοπό την αποτροπή ενός τέτοιου εγχειρήματος, που θα θέσει σε κίνδυνο μια προστατευόμενη περιοχή όπως είναι ο Μπάλος.

Αιτούμαστε & ευελπιστούμε ότι κάθε παρέμβαση του Δήμου μας στην εν λόγω περιοχή, μοναδικό στόχο θα έχει, την προστασία & την ανάδειξη του, ως περιοχή Natura.

Σας ευχαριστούμε θερμά.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       ΞΗΡΟΥΧΑΚΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ                      ΤΣΙΚΑΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ