ΑΘΛΗΤΙΚΑ Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Αγώνας τρεξίματος βουνού και πεζοπορία στον καταρράκτη του Ρέτζακα

Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών Κισάμου, η ομάδα του Λαφονήσιου Δρόμου – Ιναχώριες Διαδρομές, η Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και ο Δήμος Κισάμου, διοργανώνουν αγώνα τρεξίματος βουνού αλλά και πεζοπορία με την ονομασία «Ρέτζακας Trail Run & Hike» και θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10.30 π.μ. , στην ημιορεινή περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης, Τζιτζιφιάς (Δ.Δ. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι)

Μέσα από τον αγώνα ορεινού τρεξίματος αλλά και πεζοπορίας, θα σας δοθεί η ευκαιρία να ανακαλύψετε τον καταρράκτη «Ρέτζακα» αλλά και την άγνωστη φυσική ομορφιά της περιοχής. Σκοπός μας είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση στα, πάντα επίκαιρα, θέματα περιβάλλοντος και στα ζητήματα ελευθερίας των βουνών μας.

Το «Ρέτζακας Trail Run & Hike» είναι η πρώτη μας διοργάνωση με αγώνα ορεινού τρεξίματος αλλά και πεζοπορίας και περιλαμβάνει μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων αποτελούμενη από χωμάτινους αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και άσφαλτο κατά μήκος της οποίας μπορείτε να απολαύσετε την θέα της ενδοχώρας του Δ.Δ Ιναχωρίου αλλά και να δείτε τις εναλλαγές στην πλούσια χλωρίδα της περιοχής.

Το σημείο εκκίνησης-τερματισμού είναι το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών του Δ.Δ Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου.

Το Ρέτζακας Trail Run & Hike 2022 απευθύνεται όχι μόνο σε αθλητές, δρομείς βουνού ή δρόμου αλλά και σε περιπατητές και λάτρεις της φύσης. Θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι θέλουν να διανύσουν την διαδρομή με τρέξιμο, δυναμικό βάδισμα ή και πιο χαλαρή πεζοπορία αφού θα υπάρχουν δυο διαφορετικές εκκινήσεις. Μια για το «Ρέτζακας Trail Run» (εκκίνηση στις 10:30 ακριβώς) με διαγωνιστικό χαρακτήρα και ηλεκτρονική χρονομέτρηση, και μια 2η εκκίνηση λίγα λεπτά αργότερα για το Ρέτζακας Trail Hike (στην ίδια διαδρομή) χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα χωρίς χρονομέτρηση.

Δικαίωμα συμμέτοχης για το Trail Run (αγώνας με ηλεκτρονική χρονομέτρηση) έχουν ενήλικοι άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και πάνω, ενώ για το Trail Hike (περίπατος χωρίς ηλεκτρονική χρονομέτρηση) μπορούν να συμμετάσχουν ενήλικες και παιδιά (Παιδιά 15-17 με υπεύθυνη δήλωση γονέα, παιδιά κάτω των 15 με υπεύθυνη δήλωση και συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Το κόστος συμμέτοχης είναι 10 ευρώ για όλους, ενώ ο κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει τον αριθμό συμμέτοχης, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, chip χρονομέτρησης (μόνο οι δρομείς του Trail Run), ενώ η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για υδροδοσία και υγειονομική κάλυψη κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και κέρασμα μετά τον αγώνα για όλους.

Για τον αγώνα Ρέτζακας Trail Run θα γίνει και απονομή για τους 3 πρώτους άνδρες (Γενική κατηγορία) και τις 3 πρώτες γυναίκες (Γενική κατηγορία), όπου θα λάβουν αναμνηστικά κύπελλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ