Δήμος Κισάμου ΕΛΛΑΔΑ

Κισαμίτικη παρουσία στη 10ή έκθεση τροφίμων και ποτών “ANUGA” στην Γερμανία

Kισαμίτικη παρουσία θα έχει η 10ή έκθεση τροφίμων και ποτών “ANUGA” η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις  5 έως τις 9 Οκτωβρίου στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στον διάδρομο 10.2 στο περίπτερο IO10 θα συναντήσετε τα προϊόντα της εταιρείας Τριποδάκη. Η ιστορία της οινοποιίας – οξοποιίας Τριποδάκη πηγαίνει έναν αιώνα πίσω, με τις ρίζες της να ανιχνεύονται στο 1907, όταν ο Αντώνιος Εμ. Τριποδάκης ξεκίνησε να καλλιεργεί αμπέλια και να παράγει κρασί στον τόπο του, στον Κορφαλώνα Κισσάμου Χανίων.

Τα βήματά του ακολούθησαν οι γιοι του, Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Τριποδάκης που διακρίθηκαν για την πρόοδό τους και το 1935 τους απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το 1961 ο Αντώνιος Κ. Τριποδάκης ανέλαβε την οικογενειακή παράδοση στα βήματα των προγόνων του και από το 1964 λειτουργεί μια σύγχρονη μονάδα στην Ελευσίνα, σε ιδιόκτητη   έκταση 40 στρεμμάτων.

Σήμερα, τα παιδιά του Αντώνη Κ. Τριποδάκη, με υπερηφάνεια συνεχίζουν την κληρονομιά της οικογένειάς τους: με ενθουσιασμό, σκληρή δουλειά, έρευνα και προσαρμογή στην εξέλιξη της αγοράς και τις νέες διατροφικές τάσεις.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ