Γεύση - Ψυχαγωγία

KFC: Δυναμική επιστροφή μετά τα λουκέτα στην Ελλάδα

Σε φάση ανάκαμψης φαίνεται να εισέρχεται η εταιρεία Food Plus καθώς το διάστημα αυτό βρίσκεται σε φάση επέκτασης της αλυσίδας KFC. Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα περίπου χρόνο η εταιρεία είχε προχωρήσει στο κλείσιμο των καταστημάτων της Pizza Hut στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα είχε μπει λουκέτο σε 16 εστιατόρια της αλυσίδας με την εταιρεία να δικαιολογεί την απόφαση της αυτή στα επιπλέον προβλήματα που προέκυψαν από το κλείσιμο των καταστημάτων λόγω κορονοϊού.

Πριν ξεκινήσει την επέκταση η διοίκηση της εταιρείας φρόντισε να «καθαρίσει» τον ισολογισμό της και συγκεκριμένα προχώρησε σε διαγραφή συσσωρευμένων ζημιών ύψους 27,92 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής ενώ μέσω συνεχώς αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου τον τελευταίο χρόνο που υπολογίζονται σε πάνω από 2 εκατ. ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο διαμορφώθηκε τον περασμένο Ιούλιο σε 8,8 εκατ. ευρώ.

Οι κινήσεις αυτές, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη του κλάδου της εστίασης μετά τους εμβολιασμούς, φαίνεται ότι ξεμπλόκαραν τα επιχειρηματικά πλάνα τα οποία είχαν παγώσει για περισσότερο από δύο χρόνια. Ήδη από την 1η Ιουλίου ξεκίνησε να λειτουργεί το KFC στην Κηφισιά, στο εμπορικό κέντρο Μελά. Πρόκειται για μία επένδυση που καθυστέρησε περίπου δύο χρόνια αρχικά λόγω των προβλημάτων στην εταιρεία και στην συνέχεια εξαιτίας της πανδημίας.

Τα επόμενα βήματα αφορούν στο άνοιγμα ενός εστιατορίου στο River West Open στον Κηφισό, τις επόμενες εβδομάδες ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και το κατάστημα των Αμπελοκήπων στην συμβολή Αλεξάνδρας και Κηφισίας. Με τις τελευταίες προσθήκες ο αριθμός των εστιατορίων KFC φθάνουν πλέον τα εννέα στην χώρα μας από τα οποία τα οκτώ βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας και ένα στην Θεσσαλονίκη στο Mediterranean Cosmos.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τελευταίο ισολογισμό που έχει δημοσιεύσει η Food Plus, αυτόν του 2019, οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί σε 18,7 εκατ. ευρώ αυξημένες έναντι των 16,2 εκατ. ευρώ το 2018 ενώ οι ζημιές είχαν περιοριστεί στις 689 χιλ. ευρώ από τα 1,2 εκατ. ευρώ το 2018. Επισημαίνεται ότι το 2019 ήταν τελευταία πλήρης χρήση όπου είχαν υπολογιστεί και οι πωλήσεις της Pizza Hut καθώς όπως προαναφέρθηκε διέκοψε οριστικά την λειτουργία της στο τέλος Ιουλίου του 2020.