ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κεφάλαιο για την Αριστερά ο Αλέξης Τσίπρας» – Πένθιμη μέρα για τα στελέχη στην Κρήτη

Δεν τελείωσε το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται “Αλέξης Τσίπρας”, υποστηρίζουν οι συντονιστές των 4 Νομαρχιακών Επιτροπών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. της Κρήτης, κάνοντας σαφές πως η στάση του είναι έντιμη και η αποχώρηση του αρχηγού είναι τομή στην πολιτική ιστορία της χώρας. Ταυτόχρονα, κάνουν σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει ενεργός πολιτικά.

Είναι άξιο αναφοράς πως και ο πρώην υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός, έκανε σαφές πως ο κ. Τσίπρας με τη στάση του απέδειξε πως δεν ήταν τυχαία αρχηγός του κόμματος.

Ειδικότερα, η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ταρακούνησε και την Κρήτη, με τους συντονιστές των 4 Νομαρχιακών Επιτροπών να παίρνουν στάση υπέρ του αρχηγού τους.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) είναι μια σημαντική πολιτικά ημέρα όχι μόνο για την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά για την πολιτική ιστορία του τόπου, καθώς ένας πρώην πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εκλογή ενός νέου προέδρου. Όσοι συμπορευτήκαμε μαζί του, είμαστε συναισθηματικά φορτισμένοι για τη δύσκολη αυτή απόφαση και στιγμή. Το πολιτικό κεφάλαιο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τελειώσει. Παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή του τόπου. Η παρουσία του εγγυάται τη συνέχεια του χώρου και την προοπτική να υπάρξουν άμεσα οι διαδικασίες εκείνες που θα οδηγήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως βασικό πόλο της προοδευτικής παράταξης», υποστήριξε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου, Δημήτρης Κλαράκης.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, Ανδρέας Παπανδρέου, σημείωσε: «Ήταν μια έντιμη στάση, φύσει και θέσει. Ήταν μια στάση που καταδεικνύει και το μεγαλείο του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Όπως επίσης, με τη στάση του αυτή καταδεικνύεται πόσα σημαντικά κατόρθωσε και για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και για τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια. Θα δυσκολευτούμε πάρα πολύ για να αντικατασταθεί ο Αλέξης Τσίπρας. Η συμβολή του όμως θα είναι μεγάλη και άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το να κινούμαστε μπροστά. Οφείλουμε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αντιπολίτευση σε μία κυβέρνηση που έχει αρχίσει να δείχνει τα “δόντια” της».

«Νομίζω πως δεν ήταν η πιο ευχάριστη είδηση η αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Οι αλλαγές ενός τόπου και ενός κόμματος προκύπτουν μετά από οδύνες. Με την αποχώρηση του προέδρου μας, Αλέξη Τσίπρα, ευελπιστώ να έχουμε ένα καλύτερο αύριο, που θα το προσπαθήσουμε όλοι μαζί με συλλογικότητα και ομοψυχία, για το καλό του τόπου», υπογράμμισε ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ρεθύμνου, Μανόλης Αυγενάκης.

«Η υπόθεση “Αλέξης Τσίπρας” δεν τελειώνει σήμερα. Είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για την Αριστερά, είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τη χώρα. Πρέπει να προστατέψουμε αυτό το κεφάλαιο από την καθημερινή φθορά. Δέχτηκε βρόμικες επιθέσεις από το σύστημα συμφερόντων που λυμαίνεται τη χώρα και ήταν και είναι ο υπ’ αριθμόν ένα αντίπαλός τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει και θα αλλάξει, γιατί είναι γέννημα και ανάγκη της κοινωνίας, και ο Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να την εκφράσει και ως πρόεδρος και ως πρωθυπουργός. Η παρουσία του είναι εγγύηση ενότητας, αλλά οι ευθύνες όλων μας τώρα μεγαλώνουν», είπε ο συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Λασιθίου, Γιώργος Καλλιντέρης.

«Πράξη πολιτικής γενναιότητας και ευθύνης»

Παρέμβαση έκανε και ο πρώην υπουργός Υγείας και πολιτευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Ανδρέας Ξανθός, που μίλησε αποκλειστικά στο neakriti.gr τονίζοντας: «Η παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά την οδυνηρή ήττα στις πρόσφατες εκλογές, αποτελεί μια πράξη πολιτικής γενναιότητας και ευθύνης. Με την επιλογή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας τιμά την προσωπική του ιστορία και διαδρομή και ταυτόχρονα σέβεται το συλλογικό εγχείρημα της ελληνικής “κυβερνώσας” Αριστεράς, το οποίο ο ίδιος “σφράγισε” ανεξίτηλα με την προσωπικότητά του. Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δε βρέθηκε τυχαία στον ρόλο του ηγέτη μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης και του πρωθυπουργού της χώρας. Γιατί η ώρα της αξιοπρεπούς αποχώρησης είναι μια κομβική στιγμή στη ζωή κάθε πολιτικού προσώπου, πολύ περισσότερο ενός χαρισματικού ανθρώπου, που έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό μεγάλου κομματιού της κοινωνίας.

Είμαστε πολύ περήφανοι όσοι είχαμε την τιμή να συμπορευτούμε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα στα δύσκολα, να μοιραστούμε ευθύνες, επιτυχίες και αποτυχίες. Μετά από την αποχώρησή του, μια εξέλιξη που προφανώς βάζει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη διαδικασία μιας επώδυνης μετάβασης, οφείλουμε όλοι μας να δεσμευτούμε πως θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αναδείξουμε συλλογικά και δημοκρατικά τη νέα μας ηγεσία και για να κρατήσουμε το κόμμα ενωμένο, αξιόμαχο και προσηλωμένο στις αξίες της Αριστεράς και της κοινωνικής αλλαγής».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ