ΔΙΕΘΝΗ

Κάτι πολύ παράξενο έπεσε στη Γη το 2014 – Και παρέμεινε μυστικό επί χρόνια

Αν περιμένετε να διαβάσετε για εξωγήινους, δεν έχουμε τέτοιους. Όχι ακόμη τουλάχιστον. Ο τίτλος του κειμένου παραμένει ακριβής παρ’ όλα αυτά, κάτι πάρα πολύ παράξενο έπεσε στη Γη το 2014, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ όχι μόνο στον πλανήτη, αλλά σε ολόκληρο το ηλιακό μας σύστημα.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο, ήταν ένας μικρός μετεωρίτης, διαμέτρου μόλις 45 εκατοστών. Μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης στις 8 Ιανουαρίου 2014 και λίγο (πολύ λίγο) αργότερα έπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Παπούα-Νέα Γουινέα.

Γιατί μπορεί να μας ενδιαφέρει ένας μικρός μετεωρίτης; Διότι είναι το πρώτο αντικείμενο που έχει φτάσει ως εμάς και αναγνωρίζουμε ότι ξεκίνησε το ταξίδι του έξω από το πλανητικό μας σύστημα. Είναι, με λίγα λόγια, ο πρώτος Interstellar επισκέπτης μας. Και το ξέραμε πριν μας χτυπήσει, διότι η ταχύτητα με την οποία ταξίδευε, περίπου 210.000 χιλιόμετρα την ώρα, είναι αδύνατο να αναπτύχθηκε μέσα στα όριά του καικατέστησε σαφές από την πρώτη στιγμή που παρατηρήθηκε ότι δεν προέρχεται από το ηλιακό μας σύστημα, αλλά πολύ πιο μακριά.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ