Δήμος Κισάμου

Καστέλλι : Πότε θα είναι έτοιμα τα δύο νέα σχολεία

Τον χάρτη για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στην Κίσσαμο παρουσίασε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης το Σάββατο το πρωί σε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Κισσάμου. Όπως επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης πρόθεση του Υπουργείου είναι να ενταχθεί το ένα κτήριο από τα δύο σχολεία (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Κισσάμου) στο τρέχον ΕΣΠΑ και το άλλο σχολείο στη νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινάει το 2021.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα εκπονήσει τη μια μελέτη οι Κτηριακές Υποδομές Α. Ε. και η άλλη μελέτη να ανατεθεί στη συνέχεια.

Ο κ. Διγαλάκης υπογράμμισε ακόμα ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, ενώ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα ανέφερε ότι αν όλα πάνε καλά το πρώτο κτήριο μπορεί να είναι έτοιμο σε 3 χρόνια και το δεύτερο ένα χρόνο μετά.

Για το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι οι στεγαστικές ανάγκες των σχολείων θα καλυφθούν με προκατασκευασμένες αίθουσες. Οι αίθουσες προκάτ που υπολογίζεται ότι θα είναι 20 με 25, θα τοποθετηθούν σε οικόπεδα είτε του Δήμου είτε της εκκλησίας ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα έχουν τοποθετηθεί οι αίθουσες προκάτ μέχρι τον Μάρτιο. Ανέφερε πάντως ότι ήδη έχει προβεί σε πρωτοβουλίες για να εξασφαλιστούν πιο νωρίς κάποιες αίθουσες μέσω προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ιδιωτικών επιχειρήσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση σε αυτή την πρωτοβουλία