Καμένα λίπη και λάδια στα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας. Έχει συμβεί και στον πιο επιδέξιο μάγειρα. Μια στιγμή απροσεξία και το φαγητό έπιασε στον πάτο της κατσαρόλα. Στους περισσότερους από εμάς το καμένο λάδι η λίπος μας φαίνεται βουνό. Δείτε λοιπόν τον πιο εύκολο τρόπο να τα κάνετε να αστράφτουν σαν καινούρια χωρίς χημικά.
Οι γυναίκες-νοικοκυρές στις μέρες μας είναι τόσο πολυάσχολες και έχουν τόσα πολλά στο μυαλό τους που το κάψιμο του πάτου μιας κατσαρόλας έχει γίνει συχνό φαινόμενο. Λίγο η απειρία, λίγο η απροσεξία και το κακό δεν αργεί να γίνει. Δείτε ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνετε το καθάρισμα των καμένων σκευών… παιχνιδάκι.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
1 φλ. νερό
1 φλ. ξίδι
2 κ.σ. μαγειρική σόδα
ένα σφουγγαράκι
Βάλτε το σκεύος σας στο μάτι, ρίξτε το νερό και το ξίδι και ανάψτε το μάτι. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε τη μαγειρική σόδα. Αφήστε για πολύ λίγο και έπειτα αδειάστε τα υγρά από το σκεύος.
Πάρτε το σφουγγαράκι και περάστε την καμένη επιφάνεια.
Αν χρειάζεται ρίξτε λίγη ακόμα σόδα στο τηγάνι και λίγο νερό και δημιουργήστε μια πάστα. Αφήστε την για λίγο στα σημεία που δεν έχουν καθαρίσει και ξεπλύντε. Το αποτέλεσμα είναι ένα πεντακάθαρο σκεύος.