Δήμος Κισάμου

Καλοκαιρινό μαρτύριο στη διαδρομή Κίσαμος – Χανιά

Δεν μπορώ να ξέρω ποιος… εμπνεύστηκε να χρησιμοποιηθούν λεωφορεία – “φυσαρμόνικες” στη γραμμή του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Κίσαμο προς Χανιά και αντιστρόφως, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ατυχή επιλογή που προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία στους επιβάτες και μάλιστα εν μέσω θέρους.

Ίσως πρόκειται για πανελλήνια πρωτοτυπία να χρησιμοποιούνται αυτά τα λεωφορεία σε υπεραστική γραμμή πολλών χιλιομέτρων και μάλιστα σε έναν δρόμο με πολλές λακκούβες και στροφές. Όλοι γνωρίζουμε, χωρίς να χρειάζεται να είμαστε ειδικοί, ότι τα λεωφορεία – “φυσαρμόνικες” χρησιμοποιούνται σε όλη τη χώρα εντός του αστικού ιστού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τα εν λόγω λεωφορεία μπήκαν στη γραμμή Κίσαμος – Χανιά ως πιο ασφαλή όσον αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, όμως ούτε αυτό ίσχυσε στην πράξη αφού σε κάποιες περιπτώσεις οι επιβάτες ταξίδεψαν στριμωγμένοι. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πως ελλοχεύουν μεγάλοι κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιβατών που ταξιδεύουν όρθιοι σε μια τόσο μεγάλη διαδρομή.

Με άλλα λόγια: η επιλογή να χρησιμοποιηθούν τέτοιου είδους λεωφορεία σε μια υπεραστική γραμμή ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη και πρέπει να αποσυρθούν… χθες.

*Από τη στήλη “Η στραβός είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε”.

Διαβάστε όλα τα σχόλια της εβδομάδας στην εφημερίδα Νέοι Ορίζοντες, 22-7-2020.