Γεύση - Ψυχαγωγία ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Καλοκαίρι 2021 – Με δύναμη από την Κρήτη – Τρεις παραγωγές από το ΔΗΠΕΘΕΚ

Μετά από μια περίοδο χειμερίας νάρκης με τα θέατρα κλειστά και τη δημιουργία σε αναστολή σε πανελλήνια κλίμακα, λόγω των μέτρων προστασίας για την πανδημία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης επανέρχεται δυναμικά με τρεις παραγωγές και μια φιλοξενία, το φετινό καλοκαίρι.

Για τη δημιουργία αυτών των παραστάσεων το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης συμπράττει τόσο με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και με δυνάμεις του κέντρου, με αποδεδειγμένα ποιοτική δράση στο θεατρικό χώρο – την Εταιρεία ΔΟΛΙΧΟΣ γνωστή ως Θέατρο Πορεία που διευθύνει ο Δημήτρης Τάρλοου από το 1998 στην Αθήνα και που έχει στο ενεργητικό της μεγάλες επιτυχίες ποιοτικές αλλά και εμπορικές, καθώς και την Εταιρεία Tεχνότροπον-Artway.

Στόχος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι να συνδράμει με τον καλύτερο τρόπο στην πολιτιστική αποκέντρωση, αλλά και να ενδυναμώσει την παρουσία του στον θεατρικό χάρτη, ταξιδεύοντας σε όλη την Κρήτη, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα-μέσω της συμμετοχής του στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-παρουσιάζοντας τις παραστάσεις του στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο και ανοίγοντας προοπτικές για προβολή του έργου του στο εξωτερικό.

Το Θέατρο της Κρήτης, αυτό που η Κρήτη στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις, μπορεί να γίνει και Θέατρο όλου του κόσμου.

Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. και σε αυτή την προσπάθεια έχω την αρωγή και την αμέριστη υποστήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, τόσο της αεικίνητης Προέδρου κας Σοφίας Μαλανδράκη Κρασουδάκη όσο και του Αντιπροέδρου του θεάτρου Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Γιαννακάκη, αλλά και όλων των δραστήριων μελών του, καθώς και της μικρής αλλά θαυματουργής ομάδας των εργαζομένων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης-το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό. Τους ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

 

Οι φετινές καλοκαιρινές παραστάσεις, θα γίνουν τηρώντας τις οδηγίες που απέστειλε το Υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Covid-19 του Υπουργείου Υγείας.

Εύχομαι να έχουμε ένα δυναμικό δημιουργικό καλοκαίρι, με τις σκηνές ανοιχτές σε όλη τη διάρκειά του και την πλατεία των θεάτρων ξανά γεμάτη κόσμο. Γιατί το θαύμα του θεάτρου βρίσκεται ακριβώς σε αυτή τη ζωντανή σχέση, σε αυτή τη χημική ένωση σκηνής και πλατείας.

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά.

Έφη Θεοδώρου

Καλλιτεχνική ΔιευθύντριαΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ