ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Jet2holidays: Υψηλές… πτήσεις για Χανιά και Ηράκλειο

Μεγάλα είναι τα επιχειρηματικά πλάνα της Jet2holidays και Jet2.com, της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου, για την Κρήτη.

Το 2023 θα αναπτύξει το μεγαλύτερο πτητικό πρόγραμμα που έχει σχεδιάσει μέχρι σήμερα  για την Ελλάδα και ειδικότερα το νησί.

Ο  βρετανικός όμιλος  που συνεργάζεται με μια πολύ μεγάλη γκάμα ξενοδοχείων 2 έως 5 αστέρων , ετοιμάζεται από την επόμενη σεζόν να επεκτείνει το πτητικό του πρόγραμμα με 1,3 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις για την χώρα .

Περισσότερες από μισό εκατομμύριο από αυτές, αφορούν στην Κρήτη. Τα δρομολόγια  θα εκτελούνται από τον Απρίλιο μέχρι το Νοέμβριο, για να καλυφθεί , σύμφωνα με την εταιρεία , η μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy

Ο διευθύνων σύμβουλος Steve Heapy  βρίσκεται στο νησί και  έχει επαφές με τουριστικούς φορείς αλλά και εκπροσώπους των ΜΜΕ, για να αναπτύξει αναλυτικά τον σχεδιασμό που έχει κάνει η εταιρεία για την Κρήτη, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της.

Η φετινή ήταν μια εξαιρετική σεζόν  για τον τουρ οπερέιτορ και είναι ενδεικτικό ότι παρά το τεράστιο πτητικό πρόγραμμα, φέτος δεν ακυρώθηκε ούτε μια πτήση για το νησί.

«Για το καλοκαίρι του ‘23 έχουμε πάνω από μισό εκατομμύριο θέσεις προς πώληση, γεγονός που αντιπροσωπεύει σημαντική αύξηση της χωρητικότητας. Θα επιχειρήσουμε προς το Ηράκλειο και από τις δέκα βάσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με εκτεταμένη σεζόν χάρη στις πρόσθετες πτήσεις τόσο τον Απρίλιο όσο και τον Νοέμβριο. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την επέκταση της σεζόν που έρχεται ως απάντηση στην έντονη ζήτηση.»αναφέρει ο τουρ οπερείτορ.

Επιπλέον το καλοκαίρι του ‘23 θα εκτελούνται δρομολόγια προς τα Χανιά από πέντε  βάσεις της Jet2.com στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας ολοκαίνουργιας διαδρομής από το αεροδρόμιο του Μπρίστολ.

“Το 2024 περισσότερες πτήσεις στα Χανιά”

Mεταξύ των πιο χαρακτηριστικών τοποθετήσεων του ήταν, “Κάνουμε παρουσίαση για πρώτη φορά στα Χανιά. Έχουμε δύο προορισμούς τα Χανιά και το Ηράκλειο. Από το 2019 έως το 2023 η εταιρεία βελτιώθηκε σε επίπεδο προορισμών κατά 102%. Θέλουμε οι πελάτες μας να έρχονται στην Κρήτη και να μένουν σε ξενοδοχείο και όχι σε air bnb. Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων βάλτε κρεββάτια, εμείς έχουμε θέσεις. Στα Χανιά ξεκινούν το 2023 οι πτήσεις για Μπρίστολ, αλλά το 2024 ελπίζουμε ότι οι πτήσεις θα επεκταθούν”.

Επεσήμανε δε ο κ. Heapy ότι “στόχος μας είναι η παράταση της τουριστικής περιόδου. Αισιοδοξούμε ότι η παράταση τουριστικής περιόδου μπορεί να προκύψει από αρχές του 2024. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να μείνουμε σταθεροί στο μοντέλο μας”.

Άμεση συνεργασία με τους ξενοδόχους

Ο κ. Heapy δεσμεύτηκε ότι η εταιρεία του θα συνεργαστεί άμεσα με τους τοπικούς ξενοδόχους, ενώ κατά την παρουσίασή του τόνισε την ανάπτυξη που έχει η Jet2Holiday, στις κατηγορίες “επιχειρήσεις αναψυχής”, “ταξιδιωτικοί πράκτορες”, σε επίπεδο εξυπηρέτησης πελατών, βιωσιμότητας της ίδιας της εταιρείας, ενώ τόνισε και ενέργειες της εταιρείας που στοχεύουν στην εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συνολικά στις 1,3 εκατομμύρια θέσεις αυξάνει τη χωρητικότητά της στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2023 ο όμιλος Jet2.com και Jet2holidays, μεγάλο μέρος του οποίου (πάνω από μισό εκατομμύριο) θα αφορά την Κρήτη.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ