ΕΛΛΑΔΑ ΚΡΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρονικό εμπόριο – Η τάση που έγινε συνήθεια: Η πανδημία άλλαξε άρδην τον τρόπο που πραγματοποιούνται οι αγορές (βίντεο)

Εκτοξεύτηκαν οι ηλεκτρονικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας αφού οι επισκέψεις σε φυσικά καταστήματα ήταν αδύνατες. Αυτή η νέα καταναλωτική συνήθεια όμως φαίνεται να μην υποχώρησε μαζί με τα μέτρα αλλά να εδραιώθηκε στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού. Πλέον παραπάνω από τους μισούς χρήστες του Ίντερνετ είναι και online καταναλωτές με την έλλειψη μετακίνησης, την ταχύτητα και τις μερικές φορές χαμηλότερες τιμές να είναι μόνο μερικά κίνητρα για τα διαδικτυακά ψώνια

Όλο και περισσότερες είναι οι ελληνικές επιχειρήσεις που προσαρμόζονται στη νέα πραγματικότητα, ωστόσο μια μερίδα καταναλωτών διατηρεί επιφυλάξεις, όσον αφορά τις διαδικτυακές συναλλαγές και επιλέγει τις αγορές με φυσική παρουσία στα καταστήματα.

Στην Ελλάδα πλέον 7 στους 10 χρήστες του διαδικτύου χαρακτηρίζονται online καταναλωτές. Τα σημαντικά αυτά ποσοστά απέχουν αρκετά από τα αντίστοιχα των αγορών της δυτικής και βόρειας Ευρώπης όπου 9 στους 10 χρήστες πραγματοποιούν τις αγορές τους ψηφιακά.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ