ΚΡΗΤΗ

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ βραβεύει την Κρήτη!

Μπορεί το πρόγραμμα Εστία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη φιλοξενία των προσφύγων να πέρασε πλέον διαχειριστικά σε κρατικά χέρια και να καλύπτεται από δημόσιους πόρους, ωστόσο το αποτύπωμα του το άφησε!

Την εποχή που πολλοί φώναζαν και ασχημονούσαν πως θα φέρουν… καραβιές στην Κρήτη τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το νησί έβαλε όπως λέμε… μπέτι και με την παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, έδειξε πως υπάρχει φιλότιμο και όταν αυτό συνοδεύεται από εμπειρία, σχέδιο και άξιους ανθρώπους, όχι μόνο δεν υπάρχει ρίσκο αλλά μπορεί να αποτελεί και επιτυχημένο παράδειγμα και για άλλους.

Είναι αλήθεια πως η Αναπτυξιακή Ηρακλείου (με άξιους οδηγούς τόσο τον Γιώργο Μαυρογιάννη όσο και τη Δήμητρα Καμπέλη αλλά και όλους όσοι δούλεψαν πάνω στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ), έγραψαν… ιστορία και έτσι έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα, τώρα πια που υπάρχει συνολική εικόνα για τα αποτελέσματα του προγράμματος η βράβευση όλων των τοπικών παραγόντων της Κρήτης που μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους κι έδειξαν πως μπορείς να διαχειριστείς σωστά ένα οικουμενικό πρόγραμμα.

Έτσι λοιπόν όπως μαθαίνω έρχεται στην Κρήτη στις 11 Μαΐου το Νο 2 της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ Jason Heps προκειμένου να βραβεύσει τους τοπικούς φορείς για την άψογη διαχείριση του προγράμματος της τριετία 2017-2020. Και με την ελπίδα να μην ξαναζήσουμε την εμπειρία του 2017 τότε που φαινόταν πως η βόμβα του προσφυγικού θα έσκαγε στα χέρια μας, ωστόσο όλοι γίναμε πιο σοφοί, πιο υποψιασμένοι και καλύτεροι με τη διαχείριση του προγράμματος ΕΣΤΙΑ στην Κρήτη!

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ