ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Βρετανία ανοίγει τα σύνορα για τουρίστες προς την Ελλάδα

Στο άνοιγμα των συνόρων για τους Βρετανούς τουρίστες με συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες προχωρά από τις 6 Ιουλίου η βρετανική κυβέρνηση μετά τις επικρίσεις αεροπορικών εταιρειών και του βρετανικού τουριστικού κλάδου.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από τις 6 Ιουλίου αναμένεται η βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για την ελεύθερη διακίνηση τουριστών.

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Φινλανδία, Βέλγιο, Τουρκία, Γερμανία και Νορβηγία, απαρτίζουν τον κατάλογο των χωρών, που σε πρώτη φάση θα δεχθούν το «τσουνάμι» των βρετανών τουριστών.

Εκτός λίστας Πορτογαλία και Σουηδία

Στην οδηγία δεν περιλαμβάνονται η Πορτογαλία, η Σουηδία και όλες οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι Βρετανοί που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στις χώρες με τις οποίες θα ανοίξουν «αεροδιάδρομοι», δεν θα υπόκεινται σε καραντίνα.

Η πορτογαλική κυβέρνηση, που εξαρτάται από τα έσοδα τα οποία αποφέρει στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της χώρας ο βρετανικός τουρισμός, έχει καταθέσει έγγραφη διαμαρτυρία για τον εξοβελισμό της από την λίστα.

Πηγές του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, ισχυρίζονται πως λόγος αποκλεισμού της Πορτογαλίας, είναι η έκρηξη νέου κύματος της επιδημίας, στην Λισαβόνα. Όσο για τη Σουηδία εξακολουθεί να είναι πρώτη στην Ευρώπη σε αριθμό κρουσμάτων και θανάτων από τον κορονοϊό.