Δήμος Κισάμου

Η θέση της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κισάμου για την επένδυση στα Φαλάσαρνα

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κισάμου, θεωρώντας ότι η προηγούμενη ανακοίνωση σχετικά με την πρόσφατη επιχειρηματική δραστηριότητα στη Κίσαμο, εξέφραζε προσωπική άποψη του υπεύθυνου τύπου και όχι το σύνολο της Τ.Ο., προχωρά στην παρακάτω διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κισάμου, οφείλει να τοποθετηθεί δημόσια για τα κύρια θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες μέρες στην επαρχία Κισάμου.

Σημαντικό θέμα διαλόγου, αποτέλεσε η συζήτηση τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στα συλλογικά όργανα του Δήμου Κισάμου, της παρουσίασης του επενδυτικού τουριστικού σχεδίου της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στην περιοχή των Φαλασάρνων.

Η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κισάμου, συμμετείχε στην πρόσφατη παρουσίαση της επένδυσης που έγινε δημόσια στην αίθουσα του Δήμου Κισάμου, παρακολούθησε προσεκτικά τις εισηγήσεις των αρμοδίων μηχανικών και παράλληλα έλαβε υπόψη της τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας.

Ως Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κισάμου, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επένδυση θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της επαρχίας μας. Βασική προϋπόθεση για κάθε επένδυση που πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιβαλλοντικά προστατευόμενη περιοχή των Φαλασάρνων, είναι ότι θα πρέπει να εφαρμόζει και να υπακούει με απόλυτη ακρίβεια στις επιταγές της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Θεωρούμε ότι στην εποχή μας, ο δρόμος της ανάπτυξης περνά από επενδύσεις που σέβονται την αρχή της αειφόρου ανάπτυξης, εντάσσονται στο περιβάλλον και υπακούουν στην τοπική αρχιτεκτονική,  με τρόπο οικολογικά βιώσιμο.

Ως εκ τούτου, καλούμε το σύνολο των εμπλεκομένων να εξετάσουν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους,  όπως προέκυψαν στο δημόσιο διάλογο, να αναγνωρίσουν τα οφέλη ή τις όποιες επισημάνσεις μίας τέτοιας επενδυτικής δραστηριότητας, που οφείλει να υπακούει στο παραπάνω περιβαλλοντικό πλαίσιο σεβόμενη τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας».

Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ  ΚΙΣΑΜΟΥΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ