Νομός Χανίων

Ι.Μ. Κισάμου & Σελίνου – Κοίμηση της Θεοτόκου: Κατά χιλιάδες οι πιστοί σε εκκλησίες και μοναστήρια αφιερωμένα στη Μεγαλόχαρη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Χιλιάδες Εκκλησιές και Μοναστήρια είναι αφιερωμένα στην Παναγία, σε όλη τη χώρα.

Με την ευκαιρία εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, σας παρουσιάζουμε τους Ιερούς Ναούς και τις Μονές που είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου και βρίσκονται στην εκκλησιαστική περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου.

Εκτός αυτών, υπάρχουν και εκατοντάδες άλλοι Ναοί και Μονές αφιερωμένες στη Χάρη της Παναγίας ως Εισόδια της Θεοτόκου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και άλλες ονομασίες της.

Όλοι οι Ναοί και οι Μονές αφιερωμένες στην Παναγία εορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο με ξεχωριστή λαμπρότητα. Δεν είναι τυχαίο που η 15η Αυγούστου ονομάζεται “Μικρό Πάσχα του καλοκαιριού”.

Ιερά Μονή Παναγίας Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς (Η Ιερά Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς ανεδειξε στο πέρασμα των αιώνων μεγάλους της Εκκλησίας Πατέρες και Διδασκάλους, γενναίους αγωνιστές της Ελευθερίας και ονομαστούς εκπροσώπους της Ελληνικής Παιδείας)

Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας

(Η Ιερά Μονή της Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας είναι ένα από τα πιο γνωστά προσκυνήματα και αξιοθέατα στην περιοχή των Χανίων. Ένα εντυπωσιακό, κατάλευκο κτίσμα, δεσπόζει πάνω σε ένα μεγάλο βράχο με θέα στο Λιβυκό πέλαγος)

​Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Κερά
​Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαθανιά
​Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Μαχιά
​Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Τεμένια
​Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Επισκοπή

Εκτός από τους παραπάνω Ιερούς Ναούς και Μονές, υπάρχουν και δεκάδες άλλα εξωκλήσια και παρεκκλήσια καθώς και Κοιμητήρια που είναι αφιερωμένα στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Οι παραπάνω Ιεροί Ναοί και οι Μονές μαζί με τους Ναούς και τις Μονές που είναι αφιερωμένες στην Παναγία με κάθε τιμητικό προσωνύμιο που αποδίδει η εκκλησιαστική και λαογραφική παράδοση στην Υπεραγία Θεοτόκο, εορτάζουν στις 15 Αυγούστου με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια και λαμπροσύνη. Εκατομμύρια πιστοί σε όλη την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο προσέρχονται και φέτος να προσευχηθούν και ν’ ανάψουν ένα κερί στη Χάρη της Θεοτόκου.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ