Νομός Χανίων

Έρχεται το πρώτο vegan πανηγύρι στα Χανιά;

Γεγονός είναι το πρώτο Ελληνικό vegan πανηγύρι στην Ικαρία.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό πανηγύρι από όλα όσα έχει συνηθίσει η χώρα μας, καθώς την θέση των κρεατικών φαγητών παίρνουν πεντανόστιμες χορτοφαγικές λιχουδιές. Σύμφωνα με όσα είπε, ο σεφ και καθηγητής vegan κουζίνας Νίκος Γαϊτάνος, μας ανοίγει την όρεξη παρουσιάζοντας το μενού αυτής της vegan διοργάνωσης.

Όπως τόνισε ο κ. Γαϊτάνος, το πανηγύρι στάθηκε πολύ επιτυχημένο, καθώς οργανώθηκε από τη φιλοζωική του νησιού: Αιθέρας και Γαία, με σκοπό  να ενισχύσουν και να έχουν έσοδα για τα ζώα που φροντίζουν.

Το ιδιαίτερο πανηγύρι αυτό περιείχε παραδοσιακά φαγητά της Ικαρίας, διάφορα vegan καθώς και κρασί.

Επιπλέον, ήταν μία εναλλακτική πρόταση για το ελληνικό πανήγυρι καθώς προσέφερε κάτι το διαφορετικό, αφού από όσα περιέγραψε ο κ. Γαϊτάνος, πήγαν αρκετοί τουρίστες, Έλληνες και ξένοι, καθώς και αρκετοί ντόπιοι.

Το μενού, είπε ο σεφ στο ΟΡΕΝ, περιελάμβανε σουφικό, φρικασέ με λαχανικά, σαλάτες, αλλά και πένες με κιμά σόγιας, τονοσαλάτα με τόνο από ρεβίθια και λουκάνικα, μπιφτέκια και νάγκετς τα οποία δεν ήταν από κρέας, αλλά από φυτική προέλευση.

Τέλος, επισήμανε πως έχει ήδη επικοινωνήσει με τη φιλοζωϊκή των Χανίων, προκειμένου να συνεχιστεί η δράση και στα Χανιά της Κρήτης.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ