Γεύση - Ψυχαγωγία ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”

Την ώρα ακριβώς που οι πρώτοι, για φέτος τουρίστες, φτάνουν στο νησί, η Περιφέρεια Κρήτης και ο ιστορικός δήμος Φαιστού τιμούν την ΕΡΤ για την συνολική της προσφορά στην ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού της Κρήτης και ειδικά ως τουριστικού προορισμού, ασφαλώς στο εσωτερικό.

Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”
Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”
Τα γυρίσματα του τελευταίου κύκλου της σειράς το μεσημέρι της Παρασκευής

Γιατί, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου, από τα 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες που φτάνουν κάθε καλοκαίρι στην Κρήτη, μόλις το 3% είναι Έλληνες “και η Κρήτη, θέλει να την γνωρίσουν από κοντά όλοι οι Έλληνες”. Αφορμή, για την βράβευση στάθηκε βέβαια ένα σίριαλ που γράφει ήδη την δική του “ιστορία” στις διαχρονικά δημοφιλείς σειρές της τηλεόρασης.

Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”

Η συγγραφέας ενώ παραλαμβάνει την τιμητική πλακέτα από την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Γεωργία Μιλάκη

Η “Παραλία” που ξεδιπλώνει την θρυλική ιστορία των Ματάλων ακριβώς στο ξεκίνημα της, κατά την περίοδο της δικτατορίας και στηρίζεται στο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή, “Το κορίτσι με το Σαλιγκάρι”. Η ξεχωριστή εκδήλωση έλαβε χώρα, που αλλού, σε μια γραφική ταβέρνα, στην παραλία των Ματάλων.

Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”
Ο δήμαρχος Φαιστού με την Διευθύντρια Επικοινωνίας της ΕΡΤ Δώρα Χειράκη

Η ΕΡΤ τιμήθηκε στο πρόσωπο της Διευθύνουσας Συμβούλου Κατερίνας Κασκανιώτη, την τιμητική πλακέτα της οποίας παρέλαβε η Διευθύντρια Επικοινωνίας Δώρα Χειράκη, η οποία παρέλαβε επίσης την δική της πλακέτα μαζί με ένα αντίγραφο του περίφημου δίσκου της Φαιστού, για την δική της προσωπική προσφορά στην προβολή της “Παραλίας”, δηλαδή της Κρήτης.

Η Κρήτη τίμησε την ΕΡΤ για την “Παραλία”
Ο νεαρός ηθοποιός Δημήτρης Μοθωναίος με την εντεταλμένη σύμβουλο Νεολαίας Θεοδώρα Κουτεντάκη

Τιμήθηκαν ακόμη η συμπαραγωγός εταιρεία Foss Productions, το σύνολο του βασικού καστ των ηθοποιών και ο σκηνοθέτης Στέφανος Μπλάτσος. Αυτά την ημέρα του τελευταίου γυρίσματος για τον πρώτο κύκλο της σειράς, με την ευχή όλων των παρισταμένων να ακολουθήσει σύντομα και το δεύτερο μέρος.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ