ΚΡΗΤΗ

Η εντυπωσιακή ομοιότητα της Κρήτης με νησί της Ινδονησίας

Δεκάδες κράτη, μικρά και μεγάλα νησιά, ατελείωτες άγονες εκτάσεις, ωκεανοί, έρημοι και λίμνες. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν τον όμορφο πλανήτη γη. Τον πλανήτη που όσο κι αν τον εξερευνείς, πάντα έχει κάτι καινούριο να σου δείξει. Επίσης, μπορείς να συναντήσεις ομοιότητες και κοινά στοιχεία ανάμεσα σε δύο φαινομενικά άσχετες περιοχές μεταξύ τους από εκεί που δεν το περιμένεις. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με την Κρήτη και ένα νησί στην Ινδονησία.

Κι όμως υπάρχει ένα απρόσμενο κοινό χαρακτηριστικό που σίγουρα δεν έχεις προσέξει.

Ο λόγος για το νησί Ιάβα στην Ινδονησία. Αν δεις την φωτογραφία από το χάρτη, καταλαβαίνεις την απρόσμενη ομοιότητα που δεν έχεις προσέξει και την οποία έχει με την Κρήτη. Μοιάζουν πολύ όσον αφορά το σχήμα τους.

 νησί Ιάβα στην Ινδονησία.
Το νησί Ιάβα στην Ινδονησία.

Βέβαια έχουν μεγάλη διαφορά σε έκταση αλλά και σε πληθυσμό.

Η Ιάβα αποτελεί μία νήσο της Ινδονησίας, και την τοποθεσία της πρωτεύουσάς της, της Τζακάρτα. Είναι το πολυπληθέστερο νησί και μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου. Πρώην περιοχή ισχυρών ινδουιστικών βασιλείων και πυρήνας των αποικιακών Ανατολικών Ινδιών, η Ιάβα τώρα παίζει κυρίαρχο ρόλο στην οικονομική και πολιτική ζωή της Ινδονησίας.

νησί Ιάβα
νησί Ιάβα

Η Ιάβα είναι μακράν το δημοφιλέστερο νησί της Ινδονησίας, καθώς το 85% του συνολικού πληθυσμού της χώρας διαμένει εκεί.Έχοντας έκταση 126.700 τετραγωνικά χιλιόμετρα, και 124 εκατομμύρια κατοίκους, με 939 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, αν ήταν χώρα, θα ήταν η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο μετά το Μπανγκλαντές.

Το νησί Ιάβα στην Ινδονησία
Το νησί Ιάβα στην Ινδονησία

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι μπορεί να έχουν ένα κοινό όσον αφορά το σχήμα τους αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με την υπόλοιπη αναλογία.

Τα δύο αυτά νησιά πάντως, αποτελούν ένα τρανό παράδειγμα ότι οι χώρες, οι πόλεις και οι διάφορες περιοχές της γης έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία απ’ ό,τι νομίζουμε…

exploringgreece.tv

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ