Νομός Χανίων

Η Χρυσούλα Χατζηδάκη για πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ-Η ανακοίνωση και η ενστάση της αντιπολίτευσης

Η έκλεγμένη με την παράταξη του Ευτύχη Δαμιανάκη, δημοτική σύμβουλος Χρυσούλα Χατζηδάκη, που είχε διατελέσει και αντιδήμαρχος του δήμου Χανίων θα είναι η νέα πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, όταν η συζήτηση κινήθηκε γύρω από την ΔΕΥΑΧ και το θέμα της απόρριψης πρόσληψης δύο ατόμων ΑμΕΑ από την επιχείρηση.

Ο δήμαρχος αφού τόνισε οτι η απόρριψη της πρόσληψης από την ΔΕΥΑΧ των δύο εργαζομένων, που πέτυχαν σε σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ήταν απαράδεκτη ωστόσο δικαιολογούνταν από τον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης, ανέφερε οτι η νέα πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ θα είναι η Χρυσούλα Χατζηδάκη κα ιπαρέπεμψε σε αυτήν για να δώσει απαντήσεις ως προς το υπό συζήτηση θέμα.

Ο Άρης Παπαδογιάννης αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του δημάρχου Χανίων και την παραπομπή στην κ. Χατζηδάκη προκειμένου να απαντήσει για την υπόθεση της πρόσληψης των δύο εργαζομένων, σημειώνοντας χαρακτηριστικα:

“Σήμερα καταργήσαμε το διοικητικό συμβούκλιο και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ. Έχει αλλάξει το ΔΣ, έχει αλλάξει ο πρόεδρος;” αναρωτήθηκε για να λάβει απάντηση από τον δήμαρχο Χανίων οτι η ανακοίνωση που έκανε ήταν πολιτική και η κ. Χατζηδάκη ανταποκρινόμενη άμεσα, ενημερώθηκε για το θέμα που αφορά την ΔΕΥΑΧ και ήταν σε θέση να ενημερώσει με αρτιότητα το σώμα του δημοτικού συμβουλίου.