ΔΙΕΘΝΗ

Η αποζημίωση μαμούθ που πλήρωσε η Ολυμπιακή σε οικογένεια επιβάτη. Ήταν ασθματικός και πέθανε μέσα στο αεροπλάνο, ενώ όλοι κάπνιζαν – Τι υποστήριξε η εταιρεία

Τον Φεβρουάριο του 2004, το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ επιδίκασε μία από τις μεγαλύτερες αποζημιώσεις που είχε δοθεί ποτέ σε ιδιώτη για έμμεση βλάβη από το κάπνισμα. Για την υπόθεση καταδικάστηκε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Το δικαστήριο δικαίωσε την οικογένεια ενός 52χρονου Αμερικανού, που έξι χρόνια νωρίτερα εξέπνευσε μέσα στο αεροπλάνο κατά τη διάρκεια πτήσης από Αθήνα προς Νέα Υόρκη.

Στα τέλη του Δεκέμβρη του 1997, ο Αμπίντ Χάνσον είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου. Καθώς ο Αμερικανός αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων σοβαρά αλλεργικά σοκ και κρίσεις άσθματος, είχε φέρει μαζί στις διακοπές και τον προσωπικό του γιατρό. Η πτήση της επιστροφής τους για την Νέα Υόρκη ήταν προγραμματισμένη μία μέρα πριν από τα Θεοφάνια. Στις 5 Ιανουαρίου, ο Χάνσον, η γυναίκα, ο γιος του και ο γιατρός του επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος της Ολυμπιακής. Μόλις κάθισαν στις θέσεις τους όμως, ήρθαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. Το τσιγάρο.

Δύο εκδοχές

Το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια Χάνσον εκτελούσε την πτήση 417. Wikimedia Commons Δύο εκδοχές Παρότι η οικογένεια Χάνσον είχε κλείσει θέσεις για μη καπνίζοντες επιβάτες, συνειδητοποίησαν ότι αυτές βρίσκονταν μόλις τρεις σειρές μπροστά από εκείνες των καπνιζόντων, με τις οποίες μάλιστα δεν υπήρχε κάποιο διαχωριστικό για να ανακόπτει τον καπνό. Έτσι, πριν ακόμη απογειωθούν, ο 52χρονος ενημέρωσε μία από τις αεροσυνοδούς για το πρόβλημά του και ζήτησε να του αλλάξουν θέση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά και επανειλημμένα. Αναφέρεται δε, ότι υπήρχαν κενές θέσεις στο μπροστά μέρος, όπου θα μπορούσε να μετακινηθεί.

Δύο εκδοχές Παρότι η οικογένεια Χάνσον είχε κλείσει θέσεις για μη καπνίζοντες επιβάτες, συνειδητοποίησαν ότι αυτές βρίσκονταν μόλις τρεις σειρές μπροστά από εκείνες των καπνιζόντων, με τις οποίες μάλιστα δεν υπήρχε κάποιο διαχωριστικό για να ανακόπτει τον καπνό. Έτσι, πριν ακόμη απογειωθούν, ο 52χρονος ενημέρωσε μία από τις αεροσυνοδούς για το πρόβλημά του και ζήτησε να του αλλάξουν θέση. Σύμφωνα με τη δικογραφία, εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά και επανειλημμένα. Αναφέρεται δε, ότι υπήρχαν κενές θέσεις στο μπροστά μέρος, όπου θα μπορούσε να μετακινηθεί.

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ