ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Ανατολική Κίσαμος να επανενωθεί με τη Δυτική

Προς τον εκδότη της εφημερίδας “Νέοι Ορίζοντες” Αντώνη Μουντάκη

Φίλτατε Αντώνη, σε σένα έπεσε ο κλήρος να αναλάβεις τον αγώνα για την επανένωση της ανατολικής με τη δυτική Κίσαμο, μέσω της εφημερίδας «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».

Είναι αδιανόητο αυτό που έκαναν λίγοι ανεγκέφαλοι: να τολμήσουν να αποσπάσουν τους Δήμους Κολυμπαρίου και Βουκολιών, με τα πολυάριθμα χωριά τους, από την επαρχία Κισάμου και να τους πάνε στην επαρχία Κυδωνίας, στα προάστια των Χανίων, στην κοινότητα Πλατανιά στην Κυδωνία και να υπαχθούν διοικητικά στο έκτρωμα που σκέφτηκαν να φτιάξουν, τον Δήμο Πλατανιά.

Είναι δυνατόν το ιστορικό χωριό Παλαιά Ρούματα, με τους πάνω από χίλιους κατοίκους, τα χωριά Κακόπετρος, Μεσαύλια, ο ιστορικός δήμος Δελιανών, ο τέως Δήμος Δρομονέρου, να πηγαίνουν στον Δήμο Πλατανιά για οποιεσδήποτε διοικητικές ανάγκες;

Οι Κισαμίτες δεν είναι μειωμένου δείκτη νοημοσύνης και δεν μπορούν  να δεχτούν τέτοιου είδους έγκλημα, της διάλυσης της επαρχίας Κισάμου.

Η Κίσαμος ήταν και θα είναι από τις πλουσιότερες επαρχίες της Κρήτης και πριν μειωθεί ο Ελληνικός πληθυσμός της υπαίθρου, η Κίσαμος είχε δύο βουλευτικές έδρες, όταν ο Νομός Χανίων ήταν πενταεδρικός.

Οι Κισαμίτες πρέπει να αγωνιστούν με όλα τα μέσα που τους παρέχει η Δημοκρατία μας να διορθώσουν την ανομία που εφηύραν λίγοι ανεγκέφαλοι με τον Καλλικράτη, ερήμην των κατοίκων της περιοχής, για να διαλύσουν τους Δήμους Κολυμπαρίου και Βουκολιών.

Αντώνη, κάθε Τετάρτη, στην πρώτη σελίδα των ΝΕΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ πρέπει να βάζεις τον τίτλο «ΝΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΕΙ Η ΚΙΣΑΜΟΣ»!

Αγαπητέ Αντώνη, με τους ανεγκέφαλους που μας κυβερνούν εδώ και 20 χρόνια, άρχισαν να συσσωρεύονται μαύρα σύννεφα πάνω από την πατρίδα μας, τα οποία αγγίζουν πιο πολύ την ιδιαίτερη πατρίδα μας, την Κρήτη. Δικαίως άρχισαν όλοι οι Έλληνες να ανησυχούν για την ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Από πολλά χρόνια πριν, όπως και τώρα, μακριά ανθελληνικά κέντρα, σχεδιάζουν την υποδούλωση της πατρίδας μας και της μακραίωνης ιστορίας μας, με πρώτο σχέδιο την πατρότητα και το θρήσκευμα. Είμαστε εμπόδιο στα σχέδιά τους, και εδώ Αντώνη, λόγω της επικαιρότητας και των γεγονότων, είμαι υποχρεωμένος να σου παραθέσω την ομιλία του μισέλληνα Κίσιγκερ, όπως την διάβασα το 1994 και την έγραψε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Ο Ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετιστεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητα να αναπτυχθεί, να διακριθεί και να επικρατήσει, ώστε να μας παρενοχλεί στην ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτήν την νευραλγική περιοχή, μεγάλης στρατηγικής σημασίας για εμάς και την πολιτική των ΗΠΑ».

Όμως για να είμαι ακριβοδίκαιος να σου αναφέρω και μια άλλα ομιλία, όπως την άκουσα το 1993, ενός άλλου ηγέτη του, του συντηρητικού Ρώσου Βλαδιμήρ Ζηρηνόφσκυ, στις εκλογές που προέκυψαν το 1993, αρχίζοντας ως εξής: «Λαέ της Ρωσίας, η Ρωσία πρέπει να γίνει κραταιά Ρωσία, να δίνει χαστούκια και όχι να δέχεται χαστούκια και τα σύνορά μας να πάνε εκεί που ήταν το 1915».

Είπε και πολλά άλλα τελειώνοντας: «…εμείς φίλους στον κόσμο δεν έχουμε πολλούς παρά μόνο τους Σέρβους και τους Έλληνες». Τότε ήρθε το πρώτο κόμμα με 32%, αλλά μετά το συμβάν με τους δημοσιογράφους, όταν σε μια συνέντευξη τους πέταξε νερό στο τραπέζι, τον κατακρεούργησαν.

Τώρα είναι τρίτο κόμμα με 12% και μάθε ότι έχει γράψει βιβλία για τους Έλληνες και τον πολιτισμό των Ελλήνων και επίσης για την ιστορία της Κρήτης και τους Κρητικούς, κάθε χρόνο τα καλοκαίρια παραθερίζει στην Κρήτη και έχει κάνει πολλές επενδύσεις. Τώρα διάβασα ότι ο Πούτιν τον έχει βάλει αντιπρόεδρο στη βουλή στη Δούμα.

Αντώνη, λόγω της δημοσιογραφικής σου ιδιότητας, θέλω να εξακριβώσεις για του λόγου το αληθές, το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι άφιλος λαός και δεν έχουμε φίλους να τους εμπιστευόμαστε και ζούμε στην παραπληροφόρηση. Το μέλλον του λαού αυτού είναι αβέβαιο. Το 1922 έφαγαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο που τριπλασίασε την Ελλάδα. Τα ίδια ανθελληνικά κέντρα μεθοδεύουν τον ακρωτηριασμό της χώρας μας, όπως έχω γράψει λεπτομερώς σε άρθρο μου στον ημερήσιο τύπο των Αθηνών.

Κ. Αρχοντάκης

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ