Γεύση - Ψυχαγωγία

H συνταγή του Σαββάτου: Σουπιές γιουβέτσι με πετιμέζι & βαλσάμικο

Υλικά: 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα, 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη λωρίδες, μισό κιλό φρέσκιες σουπιές, 3 κουταλιές παλαιωμένο ξύδι, 1 ντομάτα ώριμη, 1 κουταλιά πελτέ, 1 κουταλιά πετιμέζι, 1 πακέτο κριθαράκι, λίγο μελάνι από τις σουπιές, 2 φύλλα δάφνη, 2 ξύλα κανέλα, 2 καρφιά γαρίφαλο, αλατοπίπερο, 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγους σπόρους ρόδι, 1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο.

Εκτέλεση: Τσιγαρίζουμε 2 κρεμμύδια με 1 κόκκινη πιπεριά, βάζουμε και μισό κιλό σουπιές κομμένες ροδέλες και σβήνουμε με βαλσάμικο ή άλλο δυνατό παλαιωμένο κρασόξιδο. Προσθέτουμε το χυμό μιας φρέσκιας ντομάτας και μια κουταλιά του γλυκού πελτέ, λίγο πετιμέζι, το κριθαράκι, λίγο μελάνι (σουρωμένο) και όσο ζεστό νερό θα χρειαστεί ανακατεύοντας που και που να μη κολλήσει. Προσθέτουμε δάφνη, δεντρολίβανο, κανέλα, γαρίφαλο και αλατοπιπερώνουμε στο τέλος. Το αφήνουμε να χυλώσει και σερβίρουμε, ή φουρνίζουμε 5 λεπτά και γαρνίρουμε με μαϊντανό και ρόδι.
Μικρά μυστικά: Δοκιμάστε σ’ αυτή τη συνταγή να βάλετε δυο τρεις αλεσμένες λιαστές ντομάτες αντί για πελτέ.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ