Κατά τους φθινοπωρινούς μήνες πραγματοποιείται το μάζεμα της ελιάς και βγαίνει το λάδι της χρονιάς. Στη Γραμπούσα Κισάμου, το ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού της περιοχής, με ένα πρωτοποριακό σύστημα βγάζει γρήγορα το νέο λάδι, κερδίζοντας χρόνο, αλλά παράλληλα αναβαθμίζοντας και την ποιότητά του.
Ο Βασίλης Κουτσαυτάκης πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Γραμπούσας μίλησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 για το πρωτοποριακό ελαιοτριβείο.
«Η παραγωγή είναι σχετικά καλή, καθώς είχαμε αρκετά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις κλιματολογικές συνθήκες. Είχαμε παρατεταμένη ανομβρία και την περίοδο που ήταν η ανθοφορία και η καρπόδεση είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η καινοτομία εδώ στο ελαιοτριβείο, στη γραμμή είναι ότι βγαίνει το λάδι σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που θα πέσει ο καρπός στη χοάνη μέσα σε ένα τέταρτο το πολύ, τρέχει το ελαιόλαδο. Κερδίζουμε χρόνο και ποιότητα. Το να βγαίνει σε τόσο σύντομο χρόνο, δεν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο. Βγαίνει με έντονη γεύση, νεανικά χαρακτηριστικά, άρωμα», όπως είπε μεταξύ άλλων, ενώ μίλησε και για τις τιμές που θα κυμανθεί φέτος το λάδι.