Εκδρομές - Ταξίδια

Γιατί οι άνδρες ΔΕΝ πρέπει να αποφασίζουν για τις διακοπές

Ποιος αποφασίζει για το που θα κάνετε διακοπές; Οι ειδικοί εξηγούν γιατί οι γυναίκες είναι εκείνες που λαμβάνουν τις πιο σωστές αποφάσεις, τουλάχιστον όσον αφορά την επιλογή οικογενειακών διακοπών. Μάλιστα, πιστεύουν ότι οι γυναίκες κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της προεργασίας όσον αφορά την  προετοιμασία για την πραγματοποίηση των διακοπών και αυτό βολεύει και τα δύο φύλα!

Όπως αποκαλύπτει ο τουρ οπερέιτορ Turquoise Holidays (turquoiseholidays.co.uk), στις μεγαλύτερες ηλικίες, οι άνδρες τείνουν να συμμετέχουν περισσότερο στο σχεδιασμό των διακοπών, ιδιαίτερα όσον αφορά τις διακοπές συνταξιούχων, ωστόσο, το 60% των κρατήσεων στην Turquoise πραγματοποιείται από γυναίκες.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα γαμήλια ταξίδια και τα οικογενειακά, στις νεαρές ηλικίες, σε γενικές γραμμές οι γυναίκες γνωρίζουν τι επιθυμεί η οικογένεια και τι επιζητά από τις διακοπές. Γενικά, οι γυναίκες φαίνεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για το ξενοδοχείο και τις μεταφορές και συχνά γνωρίζουν ποιες δραστηριότητες επιθυμούν να κάνουν τα παιδιά τους.

Η εταιρία ενοικίασης βιλών με πισίνα, Vintage Travel (vintagetravel.co.uk), αναφέρει ότι το 75% των νέων αιτημάτων για διακοπές προέρχεται από γυναίκες. Όπως επισημαίνει η εταιρία, το γεγονός αυτό δείχνει πως οι γυναίκες είναι οι επιτηρητές του οικογενειακού προγράμματος, γνωρίζουν τη σύνθεση των ατόμων που ταξιδεύουν και τι αυτοί χρειάζονται.

Όταν οι άνδρες τίθενται επικεφαλής του προγραμματισμού διακοπών, φαίνεται να κάνουν λάθη με μεγαλύτερη συχνότητα. Οι άνδρες συχνά επιλέγουν λάθος ημερομηνίες, οι οποίες μπορεί να βολεύουν τους ίδιους αλλά στη συνέχεια ανακαλύπτουν ότι μπορεί να μην εξυπηρετούν τα προγράμματα των παιδιών, αναφέρει εκπρόσωπος της Vintage.

Όπως επισημαίνει ο σύμβουλος σχέσεων και συγγραφέας του bestseller βιβλίου «Άνδρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη», Δρ. John Gray, όταν οι γυναίκες σκέφτονται για τις διακοπές, θα σκεφτούν για τα παιδιά τους, για τον σύντροφό τους, για το χρόνο, το φαγητό κλπ. Μην περιμένετε, δήλωσε, από τους άνδρες να σκεφτούν για όλα αυτά τα πράγματα, γιατί δεν πρόκειται να συνυπολογίσουν όλες αυτές τις παραμέτρους.

Παρότι έχουμε ξεφύγει από τα πρότυπα των ανδρικών και γυναικείων ρόλων, όπως τονίζει ο Δρ. Gray, και παρότι είμαστε πιο ελεύθεροι από ποτέ να ζήσουμε τις ζωές που επιλέγουμε για τους εαυτούς μας, η πλειονότητα των γυναικών παραμένουν οι κύριοι φροντιστές και οι γονείς που μένουν στο σπίτι, επομένως είναι λογικό να γνωρίζουν τις ανάγκες των παιδιών.

Άλλωστε οι γυναίκες πλέον ταξιδεύουν περισσότερο από τους άνδρες. Τα μοναχικά ταξίδια των γυναικών και τα ταξίδια από ομάδες γυναικών είναι δύο από τις ταχύτερα ανερχόμενες αγορές των τελευταίων χρόνων. Σύμφωνα με την Discover the World (discovertheworld.com), το 58% των αιτημάτων για διακοπές και των κρατήσεων προέρχονται από γυναίκες.

Τα δύο τρίτα των γυναικών πιστεύουν ότι είναι καλύτερες στο να αναλαμβάνουν τις προετοιμασίες για τις διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της Discover the World (discovertheworld.com), ενώ έρευνα της Skyscanner δείχνει ότι το ένα τρίτο των ανδρών πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι όντως καλύτερες σε αυτό.

Επιπλέον, οι γυναίκες τείνουν να αναζητούν τις λεπτομέρειες για ένα ταξίδια, όπως επιβεβαιώνει ο σπεσιαλίστας οικογενειακών διακοπών Stubborn Mule (stubbornmuletravel.com). Διαβάζουν όλες τις κριτικές, περνούν χρόνο στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, διαβάζουν μπλογκ για να δουν εάν χρειάζεται να φροντίσουν για κάτι άλλο κλπ. Ρωτούν πολλές ερωτήσεις και ελέγχουν και ξαναελέγχουν εάν έχουν κάνει τα πάντα σωστά.

Οι άνδρες είναι πολύ πιο αποφασιστικοί, δεν επιθυμούν να δαπανήσουν χρόνο εξερευνώντας όλες τις δυνητικές επιλογές. Θέλουν απλώς καλές διακοπές και να κάνουν κράτηση όσο πιο άμεσα γίνεται, επισημαίνουν στην Stubborn Mule.

Σύμφωνα με έρευνα της Skyscanner, το 75% των γυναικών πιστεύουν ότι αναλαμβάνουν οι ίδιες το μεγαλύτερο κομμάτι της αναζήτησης για διακοπές, ενώ πάνω από το 95% και των δύο φύλων είναι ικανοποιημένοι με την τακτική αυτή. Οι γυναίκες δείχνουν να απολαμβάνουν σχεδόν όλα τα στάδια υλοποίησης του ταξιδιού περισσότερο από οτι οι άνδρες. Επομένως, είναι ένα μοίρασμα ρόλων που βολεύει όλους!

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ