ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Γ’ Εθνική: Χωρίς Κρητικό ντέρμπι η πρεμιέρα – Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου

Χωρίς κρητικό ντέρμπι η πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής όπως προέκυψε από την κλήρωση της Παρασκευής (4/8), με τον ΑΟΑΝ, Αλμυρό, ΠΟΑ και Επισκοπή να αγωνίζονται εντός έδρας. Η ομάδα του Αγίου Νικολάου, υποδέχεται τον Άρη Πετρούπολης, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει πέρυσι, ενώ ο Αλμυρός υποδέχεται το Χαϊδάρι.

Ο ΠΟΑ στην επιστροφή του στην Γ’ Εθνική, υποδέχεται την Προοδευτική, που υποβιβάστηκε από τη Super League 2, ενώ η Επισκοπή φιλοξενεί τον ιστορικό Απόλλων Σμύρνης, που αποχώρησε από τη Super League 2. Εκτός έδρας θα είναι η πρεμιέρα του Ερμής Ζωνιανών, αντιμετωπίζοντας τον Ατρόμητο στο Πειραιά, τον οποίο είχε αντιμετωπίσει πέρυσι στα μπαράζ ανόδου για την Γ’ Εθνική.Η πρεμιέρα έχει οριστεί για τις 10 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η πρεμιέρα:

ΑΟ Υπάτου – Ηλυσιακός

Εθνικός – Ελλοπιακός

ΑΟΑΝ – Άρης Πετρούπολης

Ατρόμητος Πειραιά – Ερμής Ζωνιανών

Φωστήρας – Αγία Παρασκευής

Επισκοπή – Απόλλων Σμύρνης

ΠΟΑ – Προοδευτική

Αλμυρός – Χαϊδάρι

Πανιώνιος – Περαμαϊκός

Το φορμάτ για τη σεζόν 2023-2024

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

Αναλυτικά τα κρητικά ντέρμπι όλου του πρωταθλήματος:

2η/19η αγωνιστική: Ερμής Ζωνιανών – Επισκοπή

3η/20η αγωνιστική: Αλμυρός – Ερμής Ζωνιανών

5η/22η αγωνιστική: ΠΟΑ – ΑΟΑΝ

7η/24η αγωνιστική: Αλμυρός – Επισκοπή

9η/26η αγωνιστική: Ερμής Ζωνιανών – ΑΟΑΝ

11η/28η αγωνιστική: Ερμής Ζωνιανών – ΠΟΑ

13η/30η αγωνιστική: ΑΟΑΝ – Επισκοπή

14η/31η αγωνιστική: Αλμυρός – ΑΟΑΝ

15η/32η αγωνιστική: Επισκοπή – ΠΟΑ

16η/33η αγωνιστική: ΠΟΑ – Αλμυρός

Το πρόγραμμα του 4ου ομίλου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ