Νομός Χανίων

Φρίκη στα Χανιά: Σοβαρή καταγγελία υπόθεσης κακοποίησης ζώου – Έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη σκύλου

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία κακοποίησης ζώου προχώρησε ο σύλλογος «Η προστασία των ζώων» στα Χανιά, κάνοντας λόγο πως άγνωστοι έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη ενός σκύλου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του.

Στην ίδια ανάρτηση κάνει λόγο πως χθες, Πέμπτη 14/09, το σκυλάκι, ράτσας τσόου-τσόου, «περιφερόταν σε κακή κατάσταση και μεταφέρθηκε μέσω του Δήμου στο κτηνιατρείο Ξανθουδάκη, γιατί είχε μία τεράστια πληγή με σκουλήκια στην πλάτη.

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα υπόθεση κακοποίησης ζώου με θύμα ένα αθώο σκυλάκι ράτσας τσόου-τσόου

Από την εξέταση, διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο έγκαυμα που προκλήθηκε από καυστικό υγρό».

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως «το ζώο χρειάζεται αλλαγές και κτηνιατρική παρακολούθηση μέχρι να επουλωθεί η πληγή του».

Η καταγγελία:

«Χανιά 2023!!

Του έριξαν καυστικό υγρό στην πλάτη. Σήμερα το τσόου-τσόου που περιφερόταν σε κακή κατάσταση, μεταφέρθηκε μέσω του Δήμου στο κτηνιατρείο Ξανθουδάκη γιατί είχε μια τεράστια πληγή με σκουλήκια στην πλάτη.

Από την εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα τεράστιο έγκαυμα που προκλήθηκε από καυστικό υγρό. Το ζώο χρειάζεται αλλαγές και κτηνιατρική παρακολούθηση μέχρι να επουλωθεί η πληγή του.

Είναι αρνητικό σε καλαζάρ, οι αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις του είναι πολύ καλές, είναι αστείρωτο αρσενικό, χωρίς τσιπ, περίπου 5 ετών. Δε μπορεί να γυρίσει στο δρόμο και ψάχνουμε #φιλοξενια καθώς δεν υπάρχει κάποιος εθελοντής που να μπορεί να το αναλάβει, λόγω μεγάλου αριθμού ζώων.

Παρακαλούμε κοινοποιήστε, βοηθήστε, έχει ήδη υποφέρει φρικτά από τους πόνους. Τα υβριστικά σχόλια δε θα βοηθήσουν».

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ