ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Facebook: Αυτό είναι το νέο κρυπτονόμισμα – Τέλος το Libra

Νέο όνομα στο κρυπτονόμισμα που δημιουργεί αποφάσισε να δώσει το Facebook, καθώς το πρότζεκτ Libra δεν μπορούσε να προχωρήσει. Το Libra συνάντησε πολλά εμπόδια από τα οικονομικά συστήματα πολλών χωρών παγκοσμίως, ενώ τον τελευταίο καιρό, αρκετά ήταν και τα στελέχη του Facebook που εγκατέλειψαν την ιδέα. Πλέον, το κρυπτονόμισμα του Facebook, σε μια προσπάθεια να ανεξαρτητοποιηθεί και να λάβει αδειοδότηση από τους τραπεζικούς φορείς, αλλάζει κατεύθυνση και μετονομάζεται σε Diem.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα theverge, η σύμπραξη εταιρειών που αποτελούν το κρυπτονόμισμα θα ονομάζεται Diem Association και το ίδιο το νόμισμα θα ονομάζεται Diem Dollar. Στόχος του Facebookείναι να κυκλοφορήσει το Diem μέσα στον Ιανουάριο του 2021 και να λειτουργήσει ως συμπληρωματικό στοιχείο και όχι ως αντικαταστάτης των υπόλοιπων νομισμάτων.

Το αρχικό σχέδιο του Facebook ήταν να δημιουργήσει ένα κοινό παγκόσμιο νόμισμα (μια επανεφεύρεση του χρήματος) που θα έφερνε ριζοσπαστικές αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και στις απανταχού πληρωμές.  Ένα νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον κάτοχό του τόσο σε online όσο και σε offline αγορές, όπως ακριβώς και το δολάριο.

«Ορισμένες κορυφαίες εταιρείες θα συμμετέχουν στην προώθηση της καινοτομίας του δικτύου Libra. Ελπίζουμε να έχουμε πάνω από 100 συνιδρυτές μέλη του Libra Association μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία του», σημείωνε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Zάκερμπεργκ, με ανάρτησή του στο δημοφιλες μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Πλέον ο CEO του Diem, Stuart Levey, πραγματοποιεί πολύ πιο ήπιες δηλώσεις: «Το Diem project θα προσφέρει μία απλή πλατφόρμα για να επιτρέψει στην τεχνολογική καινοτομία να ακμάσει και να επιτρέψει σε πελάτες και επιχειρήσεις να πραγματοποιούν άμεσες, χαμηλού κόστους και υψηλής ασφάλειας συναλλαγές».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ