ΕΛΛΑΔΑ

Έρευνα: Άνεργοι οι μισοί πτυχιούχοι στην Ελλάδα

Σύμφωνα με έρευνα του TheKnowledgeAcademy.com, που δημοσιεύεται στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου, η Ελλάδα με ποσοστό 50,5% βρίσκεται στην 27η θέση της λίστας των 31 χωρών που αφορά τους άνεργους πτυχιούχους (ακολουθούν Ιταλία, Ισπανία, Κροατία και Βουλγαρία με ποσοστά 52%, 66,3%, 67,3% και 70,2% αντίστοιχα).

Αντιθέτως, οι Ισλανδία, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία και Γερμανία βρίσκονται στις πέντε κορυφαίες χώρες με τη μεγαλύτερη απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας.

«Η ιστοσελίδα, που εξειδικεύεται σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, αποφάσισε να διερευνήσει το ποσοστό απασχόλησης των πρόσφατων αποφοίτων σε ολόκληρη την Ευρώπη – επεξεργαζόμενη τα τελευταία στοιχεία της Eurostat – για να διαπιστώσει ποιες χώρες είναι οι καλύτερες και σε ποιες θα έπρεπε, ίσως, οι ενδιαφερόμενοι να το ξανασκεφτούν», σημειώνουν οι αναλυτές της έρευνας.

Και προσθέτουν: «Σε χώρες όπως η Ρουμανία, η Γαλλία, η Βουλγαρία, η Κροατία και η Ισπανία, περίπου το 30% των αποφοίτων δεν έχει δουλειά. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιες άλλες στις οποίες η εξεύρεση εργασίας είναι ακόμη πιο δύσκολη. Στην Ιταλία και στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχεδόν το 50% των πτυχιούχων είναι άνεργο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ