ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιταγή ακρίβειας ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης – Oι δικαιούχοι

Τους δικαιούχους ενός επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης, μίας νέας επιταγής ακρίβειας ανακοίνωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η υπεραπόδοση των εσόδων στα κρατικά ταμεία είπε πως «μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα στήριξης, ενός επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης». Οι δικαιούχοι όπως είπε είναι οι εξής:

Επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Συγκεκριμένα είπε πως θα αυξηθεί το επίδομα κατά 150 ευρώ. Μία οικογένεια που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβουν 350 ευρώ

Θα λάβουν το εν λόγω επίδομα και τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα.

Όσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Και τέλος οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά, θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Για τις μεταφορές εντός Αττικής

«Δίνουμε έμφαση με λεωφορειολωρίδες και νέα λεωφορεία που θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα, μέχρι το τέλος του πρώτου 3μηνου του 2024 θα παραλάβουμε τα νέα μας λεωφορεία. Θα σκεφτούμε σε ποιες γραμμές θα τα ο πρωθυπουργός τοποθετήσουμε, ενώ τα ΚΤΕΛ έχουν αναλάβει περιαστικά της Αθήνας ένα μέρος των μεταφορών και θα δώσουμε έμφαση στο ποδήλατο. Θέλουμε να φτιάξουμε έναν ποδηλατόδρομο στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα μπορεί στην πράξη να χρησιμοποιείται», τόνισε.

Για τη χρήση καμερών

«Κάμερες θα μπουν για πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Ο προγραμματισμός είναι για 700 κάμερες στο κέντρο της Αθήνας. Μπορούμε να προχωρήσουμε και στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για καλύτερη χρήση των φαναριών».

Για συνάντηση με Χάρη Δούκα

«Προσβλέπω σε ουσιαστική συνεργασία με το νέο δήμαρχο Αθηναίων. Υπάρχουν και αποφάσεις που άπτονται της κεντρικής διοίκησης. Το μετρό γραμμή 4 θα προχωρήσει. Υπάρχουν αντιδράσεις υπερβολικές πχ για τα δέντρα για τα οποία έχουν δοθεί εξηγήσεις. Για τη Βασιλίσσης Όλγας ότι πεζοδρομείται δεν ξεπεζοδρομείται. Είναι λάθος. Σκοπός μας πρέπει να είναι να κάνουμε σταδιακά τη χρήση του αυτοκινήτου λιγότερη», είπε ο πρωθυπουργός.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ