ΑΘΛΗΤΙΚΑ Νομός Χανίων

Εντυπωσιάζει η Χανιώτισσα αρσιβαρίστρια Μαρία Στρατουδάκη

Με συμμετοχή 160 αθλητών και αθλητριών από 36 σωματεία όλης της χώρας, έξι πανελλήνια ρεκόρ από την Χανιώτισσα Μαρία Στρατουδάκη και πολλές ελπίδες για το μέλλον, ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης βαρών Παίδων-Κορασίδων και Εφήβων-Νεανίδων στο Λουτράκι.
Την παράσταση «έκλεψε» η Μαρία Στρατουδάκη του Κρατερού Χανίων, η οποία στην κατηγορία των 49κ. κατέρριψε έξι πανελλήνια ρεκόρ στις κορασίδες και τις Νεανίδες με 69 κιλά στο αρασέ, με 87κ. στο επολέ ζετέ και με τα 159 κιλά στο σύνολο. Τα 69 κιλά στο αρασέ είναι και άτυπο ρεκόρ Ευρώπης κάτω των 15 ετών.


«Αυτό το πρωτάθλημα έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Είδαμε πολλά νέα παιδιά που έδειξαν ότι έχουν ταλέντο και με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να φέρουν σπουδαίες διακρίσεις στη χώρα μας και στην ελληνική άρση βαρών», είπε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΑΒ και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, που παρακολούθησε τους αγώνες, μαζί με την Α’ αντιπρόεδρο Άννα Στρούμπου, τον Γ’ αντιπρόεδρο Ηρακλή Ροδίτη και τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Άρσης Βαρών Μακεδονίας Θράκης Ευάγγελο Προκοπίδη.

Στο ομαδικό, πρωταθλητής στις νεανίδες ήταν ο Πέλοπας Πατρών και στις κορασίδες ο Άθλος Θεσσαλονίκης. Στους έφηβους αλλά και στους παίδες, την πρώτη θέση πήρε ο Ανταγόρας Κω.

Οι πρώτοι σύλλογοι ανά κατηγορία:

Έφηβοι
ΠΑΣ Ανταγόρα Κω 634 βαθμοί
ΠΑΟΚ 551
Πύρρος Δήμας Α.Σ. 497

Παίδες
ΠΑΣ Ανταγόρας Κω 584
Πύρρος Δήμας Α.Σ. 465
Σπάρτακος Ιωαννίνων 353

Κορασίδες
Α. Σ. Αθλος Θεσσαλονίκης 285
Φ.Ο. Αριδαίας 222
Πέλοπας Πατρών 194

Νεάνιδες
Πέλοπας Πατρών 266
Α. Σ. Αθλος Θεσσαλονίκης 285
Αρκάδι Ο.Κ.Α. 240

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ