Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ένωση Γονέων Κισάμου: Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη για τα σχολικά κτίρια

Τη Δευτέρα 26/2 πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας και κατόπιν συζήτηση στο Δημαρχείο Κισάμου, για τα ζητήματα της σχολικής στέγης και για τα προβλήματα των σχολείων που είναι σε εκκρεμότητα και αφορούν όλες τις βαθμίδες.

Στη συζήτηση παρόντες ήταν ο δήμαρχος Κισάμου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και λοιποί σύμβουλοι.
Επίσης παρόντες ήταν η ολομέλεια της Ένωσης Γονέων Κισάμου. Το παρόν έδωσαν πολλοί εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων από όλες τις βαθμίδες, γονείς και ένας πολύ μεγάλος αριθμός μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων της Κισάμου.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι τα εν λόγω ζήτηματα είναι δρομολογημένα, ότι η μελέτη των ΓΕΛ-ΕΠΑΛ  θα είναι έτοιμη την Άνοιξη κι αμέσως θα ακολουθήσει δημοπράτηση του έργου.

Η εμπειρία των γονιών από τους χρόνους που δεν έχουν τηρηθεί, έφεραν στην επιφάνεια τη συνάντηση της επόμενης ημέρας στην Περιφέρεια, οπότε κι επί τόπου συμφωνήθηκε να μεταβεί κλιμάκιο εκπροσώπων  στο Ηράκλειο, ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση.

Στο Ηράκλειο την Τρίτη 27/2 συζητήθηκαν αναλυτικά τα ζήτηματα της σχολικής στέγης στην Κίσαμο.
Αναδείχθηκε από την Ένωση Γονέων το ζήτημα της μετεστέγασης του 5ου Νηπιαγωγείου Κισάμου, η ενεργοποίηση των βρεφονηπιακών σταθμών κι η δημιουργία νέων παιδικών σταθμών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου.

Εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι διαφορετικών παρατάξεων χαιρέτησαν την παρουσία των γονέων στο συμβούλιο και τάχθηκαν υπέρ της εξεύρεσης λύσεων.

Στο δια ταύτα της συζήτησης και στο ίδιο κλίμα ο κ. Αρναουτάκης δεσμεύτηκε και σε τηλεφωνική συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα κτιριακών υποδομών παρουσία των γονέων ότι η περιφέρεια θα φροντίσει να βρει χρηματοδότηση με κάθε τρόπο, ώστε άμεσα μετά την αδειοδότηση έως το αργότερο τον Απρίλιο και κατόπιν μέχρι τον Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση για να προχωρήσουν οι εργασίες ανέγερσης των νέων Λυκείων.

Ως γονείς θα θέλαμε μέχρι να στελεχωθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, η τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας να βάλει σε προτεραιότητα τις μελέτες συντήρησης και ενεργειακής αναβάθμισης των υπαρχόντων σχολείων μας αλλά και να προχωρήσει τη μελέτη για την μετεγκατάσταση του 5ου Νηπιαγωγείου.

Ένωση Γονέων Κισάμου
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ