Δήμος Κισάμου

Ένωση Γονέων Κισάμου: “Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις γονέων, μαθητών & εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ για τα αυτονόητα!”

Μετά τον σεισμό του 2019 το ΕΠΑΛ ΚΙΣΑΜΟΥ, εν αναμονή του νέου σχολικού κτιρίου, μετεγκαταστάθηκε προσωρινά σε αίθουσες προκάτ, σε χώρο δίπλας στη θάλασσα. Από την αρχή η σχολική κοινότητα είχε επισημάνει την αναγκαιότητα περισσότερων αιθουσών αλλά και την πρόβλεψη αιθουσών για εργαστήρια, τα οποία είναι αναγκαία για ένα Επαγγελματικό Λύκειο.

Σχεδόν 4 χρόνια μετά, συνεχίζουμε να έχουμε ένα σχολείο με αίθουσες που δεν επαρκούν, με αύλειο χώρο γύρω στα 40τ.μ., που δεν επαρκεί όχι απλά για τον προαυλισμό 160 μαθητών, αλλά ούτε για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, για το οποίο η έλλειψη αναγκαίων υποδομών είναι παντελής. Την ίδια στιγμή, γύρω από το σχολείο έχει στηθεί ένα εργοτάξιο για την εγκατάσταση (μεταλλική) των αναγκαίων εργαστηρίων, το οποίο σταμάτησε τον Γενάρη του 2023.

Τα λίγα εργαστήρια που λειτουργούν στις υφιστάμενες αίθουσες, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γονείς, είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των παιδιών, ενώ ο εργαστηριακός εξοπλισμός βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του σχολείου, σκεπασμένος με μουσαμάδες και εκτεθειμένος στα καιρικά φαινόμενα και την θαλασσινή αλμύρα. Παράλληλα, η περίφραξη του σχολείου είναι ακατάλληλη και τα αναγκαία σκίαστρα για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τα καιρικά φαινόμενα είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Συνολικά, η εικόνα του σχολείου είναι κυριολεκτικά εικόνα γιαπιού.

Είναι επίσης εξοργιστικό ότι, για την οριστική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης των σχολείων που κρίθηκαν ακατάλληλα από τον σεισμό του 2019, δηλαδή την ανέγερση νέου σύγχρονου σχολικού κτιρίου, δεν έχουμε εδώ και 4 χρόνια καμία δέσμευση και κανένα χρονοδιάγραμμα.

Η υπομονή μας πλέον έχει στερέψει και δε μας επιτρέπεται να σωπαίνουμε. Δε γίνεται άλλο να περιμένουμε την επόμενη «κακιά στιγμή», που με μαθηματική ακρίβεια θα έρθει. Δεν αντέχουμε άλλο να γινόμαστε αποδέκτες του πινγκ πονγκ των ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων. Δε θα ανεχτούμε άλλο να μπαίνει η ζωή μας και η ζωή των παιδιών στη ζυγαριά κόστους-οφέλους.

Διεκδικούμε:                                                          

  • ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
  • ΥΠΟΣΤΕΓΑ ΚΑΙ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  • ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΎ ΚΤΙΡΙΟΥ

Απαιτούμε άμεσα από όλες τις αρμόδιες αρχές, Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο να απαντήσουν με σαφές σχέδιο και χρονοδιάγραμμα στα αιτήματα και τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κισσάμου. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ