Δήμος Κισάμου ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων

ΕΛΤΑ: Ποια καταστήματα μένουν στον Νομό Χανίων

Σε μια νέα εποχή περνούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, θυγατρική του Υπερταμείου. Όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας στο Cretalive, τα ΕΛΤΑ μετασχηματίζονται ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις της εποχής με νέα προϊόντα, διαθεσιμότητα στη πόρτα του πελάτη, πληρέστερη επάνδρωση των κεντρικών καταστημάτων και εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού. Με τίτλο «Είμαστε Παντού, Καλύτερα» έχει προσδιοριστεί το νέο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Βελτιστοποίηση δικτύου με βάση την επισκεψιμότητα

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης επικαιροποιείται το αποτύπωμα καταστημάτων σε όλη τη χώρα, σαν αποτέλεσμα αναλυτικής μελέτης βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας. Η μελέτη έλαβε υπόψη κριτήρια ζήτησης, επισκεψιμότητας και εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης. Ο βασικός σχεδιασμός του μέχρι σήμερα δικτύου συναλλαγών προέρχεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, έκτοτε έχει συντελεστεί μια…κοσμογονία – όπως την χαρακτηρίζουν τα ΕΛΤΑ- εμπορικών και δημογραφικών αλλαγών και μεθόδων εξυπηρέτησης του πελάτη. Τα ΕΛΤΑ έχουν την ανάγκη, αλλά και την εξαιρετική ευκαιρία, να πραγματοποιήσουν το άλμα μετασχηματισμού που όχι μόνο θα επιτρέψει να συμβαδίσουν με την αγορά αλλά και να προετοιμαστούν για το μέλλον που διαμορφώνεται.

Δεν επηρεάζεται η επίδοση συντάξεων – επιδομάτων – δεμάτων στο σπίτι

Πρωτίστως, επισημαίνεται ότι η αναδιοργάνωση δεν επηρεάζει την επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων, συντάξεων και επιδομάτων στο σπίτι. Αυτές οι σημαντικές υπηρεσίες είναι ανεξάρτητες από το δίκτυο συναλλαγών και θα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται ως έχουν. Η επίδοση οργανώνεται από κεντρικά σημεία, ο ταχυδρόμος εξοπλίζεται και τροφοδοτείται από εκεί, γι’ αυτό και η αναδιοργάνωση των καταστημάτων συναλλαγών δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη ταχυδρομική λειτουργία. Η επικέντρωση ανθρώπινου δυναμικού και διαθέσιμων πόρων θα βοηθήσει ώστε η διαδικασία διανομής να βελτιωθεί.

Αμετάβλητες οι υπηρεσίες του αγροτικού διανομέα – Οι περιοχές

Επιπλέον, παραμένουν αμετάβλητες άλλες σημαντικές υπηρεσίες, όπως αυτή του αγροτικού διανομέα που αφορά όλες τις αγροτικές περιοχές της χώρας.  Ο ταχυδρόμος σταθερά κάθε εβδομάδα, στον Αγ. Μύρωνα (κάθε Τρίτη και Παρασκευή), στην Επισκοπή (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη), στο Τυμπάκι (κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή), στην Κάντανο (κάθε Τετάρτη), στις Μουρνιές (κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) όχι μόνο επιδίδει αλλά μπορεί και να παραλάβει από την πόρτα του πελάτη, δέματα, επιστολές, να κάνει πώληση γραμματοσήμων, εξόφληση λογαριασμών, με απλό τηλεφώνημα την προηγούμενη ημέρα στα καταστήματα, Γαζίου (τηλ. 2810822152), Νέας Αλικαρνασσού (τηλ. 2810223639), Μοιρών (τηλ. 2892022268), Παλαιοχώρας (τηλ. 2823041206), κεντρικό κατάστημα Χανιών (τηλ. 2821028444)

Ποια σημεία εξυπηρέτησης διατηρούνται στον Νομό Χανίων

Αναφορικά με την αναδιοργάνωση των ΕΛΤΑ στο Νομό Χανίων, διατηρούνται 9  ιδιολειτουργούμενα σημεία εξυπηρέτησης (Βρυσών Αποκορώνου, Κισάμου, Αλικιανού, Κολυμβαρίου, Πλατανιά, Χώρας Σφακίων, Παλαιοχώρας, Σούδας και κεντρικό κατάστημα Χανίων).ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ