Δήμος Κισάμου

Έλος: Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και Δημάρχου Κισάμου

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Έλους, σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης Ελένη Δοξάκη, ο Δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης με αντιδημάρχους του Δήμου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Έλους Νίκος Κυριτσάκης, ο Τοπικός Αντιδήμαρχος Θεόδωρος Σκαλιδάκης , ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισας Γιάννης Μπατζάκης, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.

Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου. Έλους-Λίμνης – Λουχίου «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ», τέθηκαν από τον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου τα ζητήματα που αφορούν την περιοχή της Τ.Κ. Έλους και επισημάνθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επίλυση όλων των θεμάτων που εκκρεμούν και απασχολούν το Έλος και την ευρύτερη περιοχή.


Από τον Δήμαρχο Κισάμου, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων και την Διευθύντρια Τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης, έγινε ενημέρωση για τη γέφυρα που κατασκευάζεται και ολοκληρώνεται στον ποταμό, που οδηγεί στη γειτονιά Μπερθιανά και επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα της γειτονιάς αυτής.

Επίσης έγινε ενημέρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την επίλυση των προβλημάτων ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στη Λιμνοδεξαμενή Έλους με νέα πίστωση περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ αντί των τριών που είχαν αρχικά υπολογιστεί και το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από πιστώσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακόμη επισημάνθηκε το θετικό γεγονός της διάθεσης από την Περιφέρεια Κρήτης του ποσού των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ στον ΤΟΕΒ Χρυσοσκαλίτισσας για της ανάγκες των θερμοκηπίων, πολλά από τα οποία ανήκουν σε αγρότες της Τ.Κ. Έλους.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Τζανακάκης καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους, θεσμικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη συμβολή τους στην επίλυση προβλημάτων της περιοχής και δήλωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και η συνεργασία μαζί τους
θα είναι συνεχής αλλά και πιεστική, ώστε να βρουν λύση όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Τ.Κ Έλους αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος: Γεώργιος Τζανακάκης

Ο Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Κυριτσάκης (Πρόεδρος Κοινότητας Έλους)