ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτακτο επίδομα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις -Ποιους αφορά

Ενα έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους αλλά και για επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το επίδομα για τους εργαζόμενους θα είναι ύψους 1.000 ευρώ, ενώ 3.000 ευρώ θα είναι το βοήθημα για τις επιχειρήσεις. Δικαιούχοι θα είναι όλοι οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στον κλάδο του λιανεμπορίου, οι οποίες έχουν έδρα σε περιοχή που ήταν σε ισχύ σκληρό lockdown την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι  η συγκεκριμένη ενίσχυση αφορά σε εργαζομένους και επιχειρηματίες που λειτουργούσαν σε επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με τη μέθοδο του click away.

Το επίδομα για τους εργαζόμενους και το βοήθημα προς τις επιχειρήσεις δεν θα είναι επιστρεπτέο -δηλαδή δεν πρόκειται για δάνειο- καθώς έγινε αποδεκτό ότι ο συγκεκριμένος κλάδος επλήγη βάναυσα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι «θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away. Μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ