Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023 – Το μήνυμα του Βαρουφάκη από τα Χανιά: Είμαστε η μαγιά για τη νέα μεγάλη Αριστερά που δεν θα συμβιβαστεί!

Υπέρ μια μεγάλης Αριστεράς που, όπως τόνισε, θα «παντρεύει» τα κοινωνικά και εργατικά κινήματα με την οικολογία, τάχθηκε το βράδυ της Κυριακής από τα Χανιά ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση του κόμματος του στο Παλιό Λιμάνι της πόλης, επισήμανε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε εδώ επειδή καταφέραμε πριν από τέσσερα χρόνια να μπούμε στη Βουλή και βάλαμε ξανά το όχι στη Βουλή. Καταφέραμε να καταθέσουμε προοδευτικές προτάσεις, τη μία μετά την άλλη και κάναμε ένα παλλαϊκό κάλεσμα για ενότητα της Αριστεράς, απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους πληγωμένους μετά το δημοψήφισμα. Είμαστε η μαγιά για τη νέα μεγάλη Αριστερά που δεν θα συμβιβαστεί, που θα κυβερνήσει με μια νέα αριστερή πρόταση που θα εκπληρώσει το χρέος της στη διεθνή αριστερά».

Στην αρχή της ομιλίας του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 αναφέρθηκε στο επεισόδιο στην Κυψέλη όταν στέλεχος του κόμματός του αρνήθηκε να χαιρετήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αυτός επισκέφθηκε το περίπτερο του ΜέΡΑ. Όπως ανέφερε, «πρόκειται από τις φορές που τα στελέχη μας υπερέβησαν την ηγεσία. Γιατί εγώ ομολογώ, και αυτό το κάνω με μία δόση αυτοκριτικής, ότι εγώ θα του έδινα του χέρι. Αστικά κατάλοιπα. Η σύντροφος αρνήθηκε το χέρι και έτσι μου έβαλε τα γυαλιά», είπε χαρακτηριστικά.

Στην ομιλία του, ο κ Βαρουφάκης στάθηκε αντίθετος κατά των «σχεδιαζόμενων εξορύξεων», όπως είπε, υποστηρίζοντας ότι δεν θα επιφέρουν οφέλη και κέρδη για τη χώρα, «δεν θα αφήσουν τίποτα στον ελληνικό λαό», πρόσθεσε.

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο «Υπερταμείο», λέγοντας πως δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. «Είμαστε υπό καθεστώς κατοχής με τη βούλα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που έστησαν το “Υπερταμείο”».

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε του σχεδίου «Δήμητρα» υποστηρίζοντας ότι είναι μια κίνηση ελάφρυνσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του αναφερόμενος στο χρηματιστήριο ενέργειας, έστρεψε τα βέλη του κατά των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως ιδρύθηκε κατόπιν εντολών της «τρόικας».

Από τα Χανιά ο κ. Βαρουφάκης αναφέρθηκε στα «κόκκινα δάνεια», χαρακτηρίζοντας όνειδος τον μηχανισμό «Ηρακλής» για τη διαχείρισή τους.

Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτήρισε τις Εκλογές της 21ης Μαΐου ως «πρόβα τζενεράλε», ισχυριζόμενος πως «ο κ. Μητσοτάκης θα τις κάψει για να πάμε σε δεύτερες εκλογές και με το καλπονοθευτικό σύστημα, να εισπράξει το μπόνους των 30 εδρών».

Σε ό,τι αφορά στην εξωτερική πολιτική έκανε λόγο για ανάγκη δημιουργίας ενός νέου κινήματος αδεσμεύτων κρατών.

Καταλήγοντας και απευθυνόμενος στους νέους, είπε «είστε καταδικασμένοι να δίνετε τον ίδιο αγώνα συνεχώς, αλλά τώρα ξέρετε πως το ΜέΡΑ25 δεν θα σας προδώσει».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κάλεσε δίπλα του τους υποψήφιους βουλευτές Χανίων του κόμματος.

Σήμερα, Δευτέρα 15/05, ο κ. Βαρουφάκης θα βρεθεί στο Ηράκλειο για την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος του.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ