ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τα αποτελέσματα

Στο Προεδρικό Μέγαρο προσήλθε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να παραδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε με τη σειρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον νικητή της κάλπης της 25ης Ιουνίου, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές και πάλι αψεγάδιαστα. Νωρίτερα συνεχάρη την κυρία Σπανού για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Έχουμε ενσωμάτωση σχεδόν 100%, οπότε το αποτέλεσμα είναι σαφές, αυτή τη φορά έχουμε την ποθητή δεδηλωμένη και βάσει των συνταγματικών μου υποχρεώσεων, σας παραδίδω τη σύνθεση της νέας Βουλής για να προχωρήστε τις δικές σας πολιτειακές αρμοδιότητες» είπε ο κ. Τασούλας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «είναι σημαντικό ότι περνάμε στην επόμενη ημέρα και ότι είχαμε εκλογές που διεξήχθησαν άψογα σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε και την παρουσία οχτώ κομμάτων στη νέα Βουλή λέγοντας ότι «η οκτακομματική Βουλή γεννάει πολλές προκλήσεις για τον νέο πρόεδρό της. Θα τα ζήσουμε όλα μαζί, εύχομαι να γίνει το καλύτερο για τον τόπο».

«Όλα θα πάνε κατ’ ευχήν» έκλεισε τον διάλογο ο Κωνσταντίνος Τασούλας υπενθυμίζοντας ότι  «είχαμε και το 2015 οχτακομματική Βουλή, δεν είναι κάτι πρωτοφανές, αλλά συμβαίνει».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ