ΔΙΕΘΝΗ

«Εφιάλτης» σε πτήση: Τραυματίστηκαν 14 επιβάτες από αναταράξεις

Ένα μικρό εφιάλτη έζησαν επιβάτες και μέλη του πληρώματος σε πτήση της Emirates από το Περθ της Αυστραλίας προς το Ντουμπάι όταν το αεροσκάφος, ένα Airbus A380, έπεσε σε σφοδρές αναταράξεις με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 14.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο κυβερνήτης προειδοποίησε από τα μεγάφωνα τους επιβάτες ότι αναμένονται αναταράξεις, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι αναταράξεις προκάλεσαν τον απόλυτο πανικό καθώς επιβάτες που δεν είχαν προλάβει να φορέσουν τη ζώνη άρχισαν να εκτινάσσονται από τις θέσεις τους, ενώ ποτήρια, τσάντες, σακίδια, μαχαιροπήρουνα και εφημερίδες «πετούσαν» μέσα στην καμπίνα.

«Εγώ και η @lunars_magic είχαμε το χειρότερο ταξίδι επιστροφής από το Περθ προς το Ντουμπάι με την @emirates. Ειλικρινά νομίσαμε ότι ήρθε το τέλος, όταν χτυπήσαμε δύο φορές αρχικά την οροφή και μετά το πάτωμα και σπάσαμε την οροφή», σχολίασε ο επιβάτης MattRPD στην πλατφόρμα Χ. Ο ίδιος μετά την προσγείωση του αεροσκάφους κατέληξε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο σβέρκο! Μια άλλη επιβάτιδα του αεροσκάφους, η Abi, έγραψε στην ίδια πλατφόρμα: «Μισώ τις πτήσεις, σπάνια ανεβαίνω σε αεροσκάφος, μόνον όταν είναι ανάγκη. Ο πιλότος ανακοίνωσε αναταράξεις και μας είπε να καθίσουμε. Κυριολεκτικά ένα δευτερόλεπτο αργότερα εγώ και άλλοι χτυπήσαμε το ταβάνι. Βλέπετε τρίχες μου στη ρωγμή».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ