Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου από τα Χανιά: «Η κοσμογονία του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται μια τεράστια δυστοπία» (φωτογραφίες)

«Η άποψη του κ. Μητσοτάκη, ότι “εγώ είμαι η αντιπολίτευση του εαυτού μου και δεν υπάρχει κανείς άλλος”, είναι η πλέον ναρκισσιστική τοποθέτηση πρωθυπουργού. Όμως, να ξέρουν ότι είναι βαθιά γελασμένοι, ο κ. Μητσοτάκης, η ΝΔ και όσοι νομίζουν ότι είναι “νόμιμοι” ή “παραδοσιακοί” ιδιοκτήτες της χώρας», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου σε εκδήλωση-συζήτηση με πολίτες στα Χανιά.

Αχτσιόγλου Χανιά

«Ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο λαός. Ιδιοκτήτες της χώρας είναι οι πολίτες της και δεν υπάρχει μεγαλύτερο σφάλμα για έναν πολιτικό από το να θεωρεί τους πολίτες δεδομένους. Σε αυτό το ολίσθημα έχει υποπέσει ήδη πολλές φορές ο κ. Μητσοτάκης, στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τις εκλογές», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Πυρκαγιές καίνε τη χώρα από άκρη σε άκρη, χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, συντελείται μία τεράστια οικολογική καταστροφή. Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν ήταν απλώς ένας γιγαντιαίος μηχανισμός διασπάθισης δημοσίου χρήματος, απευθείας αναθέσεων, ρουσφετολογικών προσλήψεων, παρακολούθησης του μισού πολιτικού συστήματος και των στρατιωτικών, τελικά αποδεικνύεται και ένα εγκληματικό κράτος. Η κοσμογονία που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται μία τεράστια δυστοπία», επισήμανε και πρόσθεσε ότι αυτό το καλοκαίρι «η βία σαρώνει την ελληνική κοινωνία, αυτόκλητοι σερίφηδες στον Έβρο, ακροδεξιοί χούλιγκαν δολοφονούν έναν νέο άνθρωπο στην Αθήνα. Για πρώτη φορά τόσοι πολλοί Έλληνες και Ελληνίδες δεν μπόρεσαν να πάνε ούτε μία μέρα διακοπές, γιατί έχουν διαλυθεί από την ακρίβεια, το εισόδημά τους έχει μειωθεί και φοβούνται ότι ο χειμώνας μπορεί να είναι χειρότερος. Αυτή είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Σε συνέντευξή της στο “Zarpa Radio” η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι κυβερνητικό κόμμα και πρέπει γρήγορα να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά. Πρέπει να γίνει ισχυρός, διότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να υψώσει ανάστημα απέναντι στη Δεξιά, αλλά και απέναντι στον ακροδεξιό λόγο».

«Ο κ. Μητσοτάκης εμπέδωσε τον φόβο στους πολίτες και την αίσθηση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική, βιώσιμη και ρεαλιστική πρόταση, για να έχουν καλύτερο εισόδημα, να συγκρατηθούν οι τιμές, να νιώθουν ασφάλεια, να  υπάρχει προστασία των δασών και υπηρεσίες πρόληψης», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα εργασιακά υπογράμμισε ότι «είναι αδιανόητο τον 21ο αιώνα να συζητάμε αν είναι εντάξει να δουλεύεις 13 ώρες και να σερβίρεις κολυμπώντας. Ο χρόνος εργασίας και η αμοιβή ενός εργαζόμενου αφορούν τη ζωή του. Αν δουλεύει 13 ώρες τι είναι η υπόλοιπη ζωή του; Η ΝΔ έχει οπισθοδρομική αντίληψη για την εργασία. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει προοδευτική αντίληψη, μιλάμε για σταθερές δουλειές με καλούς μισθούς, για αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων -της ψηφιακής μετάβασης και της εργασίας από το σπίτι- με προστασία των εργαζομένων, για ενιαία δικαιώματα και ενιαίους κανόνες, για συλλογικές συμβάσεις και κατώτατο μισθό που θα μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών».

Η κ. Αχτσιόγλου κάλεσε του πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τονίζοντας ότι «μπορούν να έρθουν να ψηφίσουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν είναι μέλη του κόμματος και να εγγραφούν εκείνη την ημέρα. Η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή είναι στοίχημα της δημοκρατίας και της πολιτικής».

Αχτσιόγλου στα Χανιά

 

Αχτσιόγλου στα Χανιά

 

Αχτσιόγλου στα Χανιά

 

Αχτσιόγλου στα Χανιά

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ