ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Να βάλουμε τα θεμέλια για να αποτελέσει η Κρήτη πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» (βίντεο)

Σε σύσκεψη στην οποία μετείχαν φορείς του τουρισμού της Κρήτης και πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Ηράκλειο, παραβρέθηκε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στον κεντρικό στόχο που, όπως τόνισε, είναι η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Όλγα Κεφαλογιάννη Ηράκλειο

«Είμαστε σήμερα εδώ ως υπουργείο Τουρισμού, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης και φορείς του τουρισμού, για να φροντίσουμε να μην έχουμε μία ή δυο καλές χρονιές για τον τουρισμό, αλλά να βάλουμε τα θεμέλια έτσι ώστε η Κρήτη να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης» ανέφερε σε δηλώσεις της η κ. Κεφαλογιάννη.

Όπως είπε, «διαθέτουμε όλα τα στοιχεία που μας κάνουν έναν ελκυστικό προορισμό» όπως είναι ο πολιτισμός, το φυσικό περιβάλλον, ο ανθρώπινος παράγοντας και η παράδοση, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε ένα πολύ καλό παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε ένα λαμπρό μέλλον στον τουρισμό». «Από εδώ και πέρα δεν θα συζητάμε τίποτα χωρίς να βάζουμε μπροστά τον όρο βιωσιμότητα, καθώς μας ενδιαφέρει το μέτρο και η ισορροπία με τις πολιτικές μας, στο εξής να έχουν επίκεντρο τις τοπικές κοινωνίες και τον άνθρωπο» σημείωσε.

Όλγα Κεφαλογιάννη Ηράκλειο

Η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε μάλιστα, ότι «ο τουρισμός έχει στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια την οικονομία, τόσο την εθνική όσο και τις τοπικές οικονομίες, όμως θα πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες ανώτερου ποιοτικού επιπέδου», διευκρινίζοντας ότι μεγάλη βάση δίδεται και στην καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με την οποία «έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια, ότι συνεργαζόμαστε εξαιρετικά».

Αναφερόμενη ειδικά στον περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Σταύρο Αρναουτάκη, εξέφρασε τη χαρά της που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές, «διότι την επόμενη μέρα θα χρειαστεί όλοι μαζί να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Κρήτη, την Ελλάδα και το μέλλον των επόμενων γενιών».

Από την πλευρά του ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν μια σειρά από επενδύσεις που θα ενισχύσουν τον ποιοτικό τουρισμό, σχολιάζοντας ότι «η επιμήκυνση του τουριστικού προϊόντος από τη μία, αλλά και τα προβλήματα τόσο στο υπάρχον αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όσο και σε άλλα σημεία στο νησί που σχετίζονται με τον τουρισμό, θα πρέπει την επόμενη χρονιά να έχουν ομαλοποιηθεί». Ο κ. Αρναουτάκης ευχαρίστησε την κ. Κεφαλογιάννη, σχολιάζοντας ότι υπάρχει ιδανική συνεργασία, διαχρονικά, με το υπουργείο Τουρισμού, γιατί, όπως τόνισε, «μόνο με την συνεργασία μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο».

Δείτε το βίντεο:

 

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ