ΚΡΗΤΗ

Δύσκολος χειμώνας για τους βενζινοπώλες της Κρήτης

Δύσκολος χειμώνας περιμένει τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων της Κρήτης οι οποίοι στην εκπνοή μιας – έτσι κι αλλιώς – κακής τουριστικής σεζόν, έχουν να αντιμετωπίσουν και το υποτονικό ενδιαφέρον των καταναλωτών για προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης.

Δεδομένου ότι μια μεγάλη πλειοψηφία έχει απόθεμα από τον περσινό χειμώνα σε συνδυασμό με την παρατεταμένη καλοκαιρία, κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι το κλίμα για τους πρατηριούχους.

Με τον απολογισμό της τουριστικής σεζόν να επιβεβαιώνει τα πιο απαισιόδοξα σενάρια, ο κλάδος των βενζινοπωλών στην Κρήτη φαίνεται να είναι ένας από τους πολλούς που επηρεάστηκαν από τις δυσάρεστες συγκυρίες.

Η πτώση της τουριστικής κίνησης έφερε όπως αναμενόταν και πτώση στο τζίρο των βενζινοπωλών.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ενώ δούλευαν έξι και επτά μήνες στον τουρισμό, φέτος δούλεψαν μόνο δύο με τρεις. Επομένως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν περικοπές», σχολιάζει ο κ. Παντελής Επιτροπάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Λασιθίου.

Η έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης ήρθε σε μια συγκυρία ήδη αρνητική, με τους καταναλωτές είτε να αδυνατούν να ανταποκριθούν, είτε να έχουν απόθεμα από την προηγούμενη σεζόν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Επιτροπάκης «Το καταναλωτικό κοινό αγόρασε πετρέλαιο τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο. Μάλιστα η περίοδος διανομής επιμηκύνθηκε κατά ένα ολόκληρο μήνα».

Η τιμή εκκίνησης της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται από 86 έως 89 λεπτά το λίτρο, κόστος που μπορεί να δελεάσει όσους καταναλωτές ενδιαφέρονται από τώρα να εξασφαλίσουν τη θέρμανση του σπιτιού τους.

Πρόκειται για την «τιμή που σταμάτησε την προηγούμενη σεζόν… 800 ευρώ ο τόνος. Είναι γεγονός ότι είναι σε χαμηλά επίπεδα. Ελπίζουμε να κατέβει ακόμα περισσότερο.», σχολιάζει ο κ. Γιάννης Δρακακάκης, Πρόεδρος Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων.

Η παρατεταμένη καλοκαιρία είναι ένας ακόμη παράγοντας του αποθαρρύνει τους καταναλωτές.

Πάντως, οι έμποροι υγρών καυσίμων κρατούν μικρό καλάθι, προεξοφλώντας πως η διαδικασία θα κινηθεί… στο «ρελαντί» μέχρι και το Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ