ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσκόπηση: Δύο στους τρεις Έλληνες θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Το 66,3% των Ελλήνων (δύο στους τρεις) δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ενώ το 27,4% απαντά αρνητικά, όπως αποκαλύπτει έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Metron Analysis.

Μάλιστα, όπως φαίνεται, το ποσοστό όσων δηλώνουν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 42% που είχε καταγραφεί σε προηγούμενη έρευνα τον Σεπτέμβριο.

Όπως έδειξε η έρευνα, τα ποσοστά όσων προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο είναι μεγαλύτερα ανάμεσα στους πιο ευκατάστατους αλλά και σε όσους πάσχουν από υποκείμενο νόσημα.

Ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας φαίνεται πως είναι και η ηλικία.

Δημοσκόπηση για το εμβόλιο Πίνακας 2

Δημοσκόπηση για το εμβόλιο Πίνακας 2

Στα άτομα άνω των 65 ετών, το ποσοστό αυτών που προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού φτάνει το 80,4%.

Μάλιστα, αυτοί που απαντούν «σίγουρα ναι» αγγίζουν το 55%.

Ο διευθυντής περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεργακόπουλος αναφερόμενος στο πώς άλλαξε άποψη ένα τόσο μεγάλο μέρος του πληθυσμού είπε πως η τελευταία έρευνα έγινε μέσα στον Δεκέμβριο όταν η χώρα είχε χιλιάδες κρούσματα, περίπου 600 άτομα στις ΜΕΘ και 100 νεκρούς καθημερινά.

Έτσι ο υγειονομικός κίνδυνος ήταν πολύ πιο έντονος και προφανής.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει πως το σημαντικότερο είναι πως στις αρχές Νοεμβρίου μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι τα εμβόλια που αναπτύσσουν ολοκλήρωσαν την 3η φάση των δοκιμών και μάλιστα με επιτυχία.

Όπως λέει ο κ. Γεωργακόπουλος, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων έχει πολύ θετικές απόψεις με τα εμβόλια και στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την άποψη ότι τα εμβόλια σώζουν ζωές», το 94% συμφωνεί.

Μάλιστα, το 61% συμφωνεί «απολύτως».

Δημοσκόπηση για το εμβόλιο Πίνακας 1

Δημοσκόπηση για το εμβόλιο Πίνακας 1

Από το 27% όσων δηλώνουν ότι σίγουρα ή μάλλον δεν θα κάνουν το εμβόλιο, κυριότερη αιτία που αναφέρουν με πολύ μεγάλη διαφορά είναι ότι «μπορεί να μην είναι ασφαλές» ή «μπορεί να έχει παρενέργειες».

Ωστόσο, τα ποσοστά όσων δήλωσαν πως «δεν υπάρχει ο ιός» ή «δεν εμπιστεύομαι τα εμβόλια» είναι πολύ χαμηλά σε αυτή την ερώτηση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ