Δήμος Πλατανιά ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δήμος Πλατανιά: Το τελευταίο διήμερο δράσεων του 12ου Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός»

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ξεκίνησε το τελευταίο διήμερο δράσεων του 12ου Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πλατανιά, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ξένων επισκεπτών της περιοχής συνοδευόμενη από τον κ. Αντώνη Καπνισάκη Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά, βρέθηκε σε αμπελώνα της περιοχής βιώνοντας την εμπειρία του τρύγου.

Το απόγευμα της Κυριακής, στην πλατεία του Πλατανιά, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή με πατητήρι, αποστακτήρα τσικουδιάς, παρασκευές και κεράσματα από την Κρητική Διατροφή, από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και φυσικά Κρητική μουσική και χορούς. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος αφού συνεχάρη τον Δήμο Πλατανιά και την ΚΕΔΗΠ για την επιτυχημένη διοργάνωση, τόνισε ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό του Φεστιβάλ, πιστεύοντας ότι οι επισκέπτες μας πρέπει να έρθουν σε επαφή  με την παράδοση και τον πολιτισμό μας, πέρα από τις  φυσικές ομορφιές του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε καλεσμένους κι επισκέπτες για την παρουσία τους, τόνισε ότι “ Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο της πάγιας προσπάθειάς του για προβολή του τόπου μας, του πολιτισμού και της παράδοσής μας αλλά και των τοπικών μας προϊόντων, διοργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ “Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός”, το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις, οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α. Παράλληλα, έχει εντάξει στο Φεστιβάλ , σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, τη δράση «Σινεμά στις πλατείες», μια αναβίωση  του θερινού σινεμά σε όλο το εύρος του Δήμου Πλατανιά, αλλά και πολλές ακόμα δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται με τη στήριξη των Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων.”

Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ κ. Αντώνης Καπνισάκης,  οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Γιώργος Καλαϊτζάκης και η κ.Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη Χρυσάνθη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Μαρινάκης Πέτρος, καθώς και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μανώλης Ντουντουλάκης

Το 12ο Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά ολοκληρώνεται σήμερα Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2022 στις 19:30, στην Αρχαία Ελιά των Βουβών,  όπου το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας «Πολυχρόνη Αντ. Πολυχρονίδη», με ομιλία για τον Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, τέως Δήμαρχο Κολυμπαρίου, από τον Δρ. Γιώργο Μπαουράκη, Διευθυντή του Μ.Α.Ι.Χ
  • Προβολή του Ντοκιμαντέρ «Άγρια Χόρτα, μια πολύτιμη κληρονομιά μας», μία Παραγωγή του Δήμου Πλλατανιά και της ΚΕΔΗΠ του Δήμου, σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μπικάκη.
  • Κέρασμα με προϊόντα που παρασκευάστηκαν με βάση τα χόρτα

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και ΔΩΡΕΑΝ ΚΕΡΑΣΜΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Σημειώνουμε ότι περισσότερες από 40 εκδηλώσεις  (κινηματογραφικές προβολές, μουσικές βραδιές, θεατρικές παραστάσεις, οινογευσίες, γευσιγνωσίες, δράσεις για παιδιά, κ.α.) πραγματοποιήθηκαν και αυτό το καλοκαίρι στο πλαίσιο του σπονδυλωτού προγράμματος του Φεστιβάλ «Γη. Πολιτισμός. Τουρισμός» του Δήμου Πλατανιά. Στόχος και αυτό το καλοκαίρι  η  πραγματοποίηση  δράσεων που θα ενεργοποιούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής αλλά και η διασύνδεση πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ