Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Πλούσιες οι εορταστικές πασχαλινές δράσεις για παιδιά

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιούνται οι πασχαλινές εκδηλώσεις για μικρά παιδιά, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, με γενικό τίτλο  «Φτιάχνουμε το Πάσχα μέσα από τις αναμνήσεις μας».

Συγκεκριμένα, τη Μεγάλη Δευτέρα στη δράση ” Κηπουροί με πινέλο”, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου Βατόλακου, τα παιδιά γνώρισαν τα αρωματικά φυτά της Κρητικής γης και δημιούργησαν τις δικές τους μοναδικές γλάστρες, ενώ τη Μεγάλη Τρίτη, στο Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Πλατανιά, με τη δράση “Το αβγό που περίμενε το Πάσχα της αγάπης”, έφτιαξαν χειροποίητα πασχαλινά στολίδια από αλατοζύμη και χρωματιστά αβγά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, πάντα με φαντασία και δημιουργικότητα αφού πρώτα ταξίδεψαν με λέξεις και σκέψεις, για το τι είναι Πάσχα. Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Βλαχερωνίτισσας, “Η ιστορία μιας πασχαλίτσας” γίνεται η αφορμή να οδηγηθούν στο βαθύτερο νόημα της γιορτής του Πάσχα, την Αγάπη. Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με τη δημιουργία της δικής τους μοναδικής χειροποίητης λαμπάδας.

Οι δράσεις ολοκληρώνονται αύριο Μεγάλη Πέμπτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ραβδούχα, με την πασχαλινή ιστορία “Μια παπαρούνα στον κήπο του Πάσχα”, όπου η ιστορία του κοκκινολαίμη και της παπαρούνας γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου έργου τέχνης.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά  κ. Γιάννης Μαλανδράκης, με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών πασχαλινών δράσεων, ανέφερε: “Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Πλατανιά διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις για τα μικρά παιδιά, σε όλο του το εύρος του Δήμου, θέλοντας να προσφέρει στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας μέσα στο πασχαλινό κλίμα των ημερών, μέσα από δημιουργικές και πρωτότυπες δράσεις. Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές καθώς και τα παιδιά και τους γονείς τους για τη συμμετοχή τους.”

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη, η οποία έχει και το συντονισμό της δράσης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Δημητρογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βατόλακου κ. Αντρέας Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πλατανιά κ. Γιώργος Κουκουτσάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Πλατανιά κ. Δημήτρης Χαρισάκης, μέλη του ΔΣ καθώς και η Πρόεδρος  της  Κοινότητας Βλαχερωνίτισσας κα. Νεκταρία Βαβουράκη και μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή των παιδιών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται  σε συνεργασία με τις Κοινότητες, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους λοιπούς Τοπικούς Φορείς του Δήμου Πλατανιά.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ