Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Κοπή Κότινου από την Μνημειακή Ελιά των Βουβών για τον 7ο Μαραθώνιο Κρήτης

Ο Δήμος Πλατανιά στο πλαίσιο της συνδιοργάνωσης του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, και άλλους φορείς, θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 5 Μαΐου την τελετή κοπής κότινου από τη Μνημειακή Ελιά των Βουβών. Η τελετή θα γίνει σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”, μέλη του οποίου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, θα κόψουν κλαδί από την Αρχαία Ελιά, το οποίο ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης θα παραδώσει  στην Οργανωτική Επιτροπή ώστε να συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.

Υπενθυμίζουμε ότι  το Σάββατο 6 Μαΐου δρομείς από τον Δήμο Πλατανιά θα μεταφέρουν τον Κότινο στην Πλατεία Τιμολέοντος Βάσσου στο Κολυμβάρι όπου στις 17:30, θα συναντηθούν με λαμπαδηδρόμους από τους Δήμους Κισσάμου και Αποκορώνου  για να  καταλήξουν  στον τόπο αφετηρίας του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου και  θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης του Αγώνα.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διεξαγωγή του μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.crete-marathon.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ