Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Κοπή κότινου από την Αρχαία Ελιά Βουβών στο πλαίσιο του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης

Με μια λιτή τελετή πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 5 Μαΐου η κοπή του κότινου από την Αρχαία Ελιά των Βουβών, στο πλαίσιο των δράσεων για τον 7ο Μαραθώνιο Κρήτης. Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αθλητικό Χορευτικό Σύλλογο “Οι Πελασγοί”, μέλη του οποίου, σύμφωνα με το αρχαίο τελετουργικό, έκοψαν κλαδί από την Αρχαία Ελιά, το οποίο ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης θα παραδώσει σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου στην Οργανωτική Επιτροπή ώστε να συνοδεύσει την Φλόγα του Αγώνα κατά τη διάρκεια της Λαμπαδηδρομίας.

Στην τελετή χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο πολυσχιδές έργο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου και τον ιδιαίτερο συμβολισμό της κοπής του κότινου από την Αρχαία Ελιά των Βουβών, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας που στήριξε από την πρώτη στιγμή τη διοργάνωση.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη και η Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας κ. Παπαδημουλά Αντωνία, η οποία παρέλαβε στεφάνια ελιάς που έφτιαξαν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Σκινέ για να στεφθούν με αυτά οι νικητές και οι νικήτριες του Μαραθωνίου Δρόμου. Στην εκδήλωση επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Πλατανιά κ. Αντώνης Φραγκονικολάκης, οι Αντιδήμαρχοι Πλατανιά κ. Χρήστος Αρχοντάκης, Στέλιος Δημητρογιαννάκης, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Χρυσούλα Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχης Μαυρογένης, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Μανόλης Ντουντουλάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βουβών κ. Παναγιώτης Στυλιανουδάκης και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παναγιώτης Στυλιανουδάκης, εκπρόσωποι Συλλόγων και κάτοικοι της περιοχής. Σήμερα  Σάββατο  6 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η λαμπαδηδρομία με κατάληξη  στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τόπο αφετηρίας του 7ου Μαραθωνίου Κρήτης, όπου θα ανάψει ο Βωμός του Αγώνα.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ