Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ο Δήμος Πλατανιά , η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Πλατανιά , στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά Της Σωματικής Βίας Και Κακοποίησης του Παιδιού, όπως έχει ανακηρυχθεί η 19η Νοεμβρίου από τον Ο.Η.Ε, σας προσκαλούν στην ημερίδα η οποία γίνεται στο πλαίσιο του Travel Edition του Ινστιτούτου CSI με την υποστήριξη της Εurolife FFH, με τίτλο: “Τα ναι και τα όχι της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο’’, σε συνδιοργάνωση με το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια (CSI Institute), την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων Βουκολιών ”Η Μέριμνα”, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 10:30π.μ στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι. Στην ημερίδα κύριοι ομιλητές θα είναι ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης Αντιστράτηγος ε.α ΕΛΑΣ, Ιδρυτής και Πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Eιδικός Ερευνητής- Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και η κ. Καλλιόπη Ιωάννου, Λέκτορας Εγκληματολογίας στο ICPS College και Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια.

Η ημερίδα θα αφορά την ασφάλεια στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα θα συζητηθούν ποικίλες ενότητες οι οποίες σχετίζονται με τα παρακάτω θέματα:
Τρόποι εντοπισμού και αποφυγής των κινδύνων στο διαδίκτυο (Πού υπάρχουν, ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι, πώς μπορώ να τους αποφύγω)
Εθισμός στο διαδίκτυο ( τι είναι, τι πρέπει να προσέχουμε, σε ποιον απευθυνόμαστε αν συμβαίνει σε εμάς ή σε κάποιο κοντινό μας πρόσωπο)
Διαδικτυακός εκφοβισμός (τι είναι, πώς τον καταλαβαίνουμε, τι να κάνουμε αν έχουμε πέσει θύμα;)
Social media και εφαρμογές (κίνδυνοι που μπορεί να ελλοχεύουν και τρόποι προστασίας)

Οι ομιλητές, με την ιδιαίτερη κατάρτιση και εμπειρία που διαθέτουν σε όλα τα παραπάνω θέματα, στόχο έχουν να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν λίγο παραπάνω τον κόσμο του διαδικτύου και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει ενώ παράλληλα θα απαντήσουν σε οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία των παιδιών και των γονιών τους για να έχουν πλήρη ενημέρωση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η παραπάνω εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, στο YouTube. Το μόνο που απαιτείται είναι η σύνδεση μέσω του συνδέσμου: https://bit.ly/2J7COjq, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση, που θα έχει τη σήμανση “LIVE” (Ζωντανή Μετάδοση)”.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ