Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Γραφείο παρέμβασης και υποστήριξης ευπαθών πολιτών

Την σύσταση γραφείου άμεσης παρέμβασης και υποστήριξης ευπαθών και αδύναμων πολιτών, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμος Πλατανιά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις αρμοδιότητες του προσωπικού που θα στελεχώσει το γραφείο είναι: Η παροχή κάθε είδους ενημέρωσης και οδηγιών σε θέματα που απασχολούν τους πολίτες, καθ’ όλη την περίοδο που θα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Η παροχή υποστήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πολιτών, όσων ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες ή όσων δεν δύνανται ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους ή αδυνατούν να εξυπηρετηθούν. Ειδικότερα, θα διανέμονται δωρεάν στους δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, ΤΕΒΑ κ.α.) τα είδη πρώτης ανάγκης και θα παρέχεται δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη, εφόσον προβλέπεται από τον ΕΟΠΥΥ και κάθε άλλο υλικό ή μέσο προστασίας, θεωρηθεί αναγκαίο και υπάρχει δυνατότητα να διατεθεί. Επίσης, θα παρέχεται εξυπηρέτηση ως προς την διανομή φαρμακευτικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος από τους δικαιούχους.

Το γραφείο θα διαθέτει κινητή μονάδα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και η στελέχωση του θα γίνει με μεταφορά προσωπικού από το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου και από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Πλατανιά.

Θα υποστηρίζεται από το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο Κοινότητας Πλατανιά και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ